Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Policisté z Ostrova odhalili zloděje marihuany

KARLOVARSKO – Trestně stíhán je i poškozený pěstitel. 

V polovině února 2018 stavěla ke kontrole hlídka policistů z Ostrova osobní vozidlo značky Škoda, které řídil 26letý muž a na místě spolujezdce seděl muž o rok mladší. Při kontrole policisté zjistili, že ve vozidle převážejí velké množství rostlin konopí. Dalším šetřením kriminalistů bylo zjištěno, že oba muži se spolu domluvili na krádeži konopí z neobývaného domu v Jáchymově, kterou zde měl neoprávněně pěstovat 46letý muž. Na místo měli vozidlem přijet, a jak si domluvili, tak učinili. Rostliny konopí měli vytrhat z květináčů a naložit do vozidla za účelem jejich převozu, pozdějšího usušení a výroby drogy marihuana. Policisté oba muže zadrželi a konopí o hmotnosti necelých 10 kilogramů zajistili. Po usušení činila váha rostlin konopí téměř 2,5 kilogramu.

video zajištěných rostlin zde

Šetřením kriminalisté dále zjistili, že 26letý muž měl během listopadu 2018 až ledna 2019 neoprávněně v několika případech prodat drogu marihuana nezletilým osobám. Proti oběma mužům kriminalisté z druhého oddělení obecné kriminality v Karlových Varech zahájili trestní stíhání a obvinili je ze spáchání přečinu Krádež a ze zvlášť závažného zločinu Nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropním látkami a s jedy spáchané formou spolupachatelství. V případě prokázání viny jim oběma hrozí trest odnětí svobody na dva roky až deset let, neboť byl čin spáchán ve značném rozsahu.

I pěstitel konopí, kterým je 46letý muž ze Sokolovska, je kriminalisty trestně stíhaný. Obvinili ho ze spáchání zvlášť závažného zločinu Nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Ten měl tzv. indoor způsobem za pomoci příslušné elektroniky, vzduchotechniky a dalších předmětů a látek tyto rostliny pěstovat. V případě prokázání viny mu tak hrozí trest odnětí svobody na dva roky až deset let.

nprap. Bc. Zuzana Týřová
28. 3. 2019

Odkazy do noveho okna

zajištěné rostliny konopí

zajištěné rostliny konopí 

Detailní náhled

zajištěné rostliny konopí

zajištěné rostliny konopí 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem