Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policisté z odboru cizinecké policie si předávali informace se svými německými kolegy.

ŽELEZNÁ RUDA - Výměna poznatků je pro výkon služby velmi důležitá. 

Ve dnech 14. – 15. listopadu 2018 proběhlo ve víceúčelovém zařízení Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje Alma v Železné Rudě společné jednání odboru cizinecké policie Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje s vedoucími služeben Spolkové policie (BPOL) Waldmünchen, Waidhaus, Passau a Společného centra česko německé policejní a celní spolupráce Petrovice – Schwandorf. Jednání se také zúčastnil styčný důstojník Spolkové policie SRN na Zastupitelském úřadu SRN v ČR a vedoucí skupiny analýzy rizik Ředitelství služby cizinecké policie.

"Při společném jednání byly prodiskutovány zejména otázky týkající se bezpečnostní situace na obou stranách společné státní hranice, přeshraniční pronásledování, vracení a předávání osob dle Dublinské dohody, trendy a poznatky v oblasti především tranzitní nelegální migrace, vyhodnocení společného výkonu služby a stanovení priorit pro rok 2019. Dále byla vyhodnocena spolupráce při realizovaných bezpečnostních opatřeních, informace ke strukturálnímu a personálnímu vývoji BPOL ve společném centru Petrovice – Schwandorf a další související problematiky." uvedl kapitán Roman Tesař z odboru cizinecké policie.

Podobná jednání jsou velmi důležitá, protože díky výměně informací mohou policisté minimalizovat rizika protiprávních jednání a rychleji reagovat i na aktuální trendy v tresté činnosti. Setkání podpořila Nadace Hannse Seidela.

mjr. Ing. Martina Korandová

vytisknout  e-mailem