Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté z Libereckého kraje se osvědčili na misi v Řecku

KRAJ - Jejich službu ocenil nejvyšší velitel pobřežní stráže na ostrově Kos. 

Od 11. března do 7. června letošního roku pomáhali střežit vnější hranice Evropské unie na ostrově Kos v rámci operace Frontex RBI Aegean nprap. Tomáš Farský z odboru cizinecké policie Krajského ředitelství policie Libereckého kraje  a prap. Martin Šrajer z obvodního oddělení policie v Jablonci nad Nisou. Ve své službě se specializovali na odhalování nelegálních migrantů, kteří se pokoušeli překročit hranice Řecka přes moře. Využívali k tomu služební vozidlo libereckého krajského ředitelství tovární značky Volkswagen Krafter vybavené termovizní technikou na vysoké úrovni.zleva nprap. Tomáš Farský a prap. Martin Šrajerzleva nprap. Tomáš Farský a prap. Martin Šrajer

V době jejich působení na ostrově neprošel přes střeženou mořskou hranici žádný nelegální migrant, a to byl opravdu mimořádný výsledek, kterého v této oblasti není snadné dosáhnout.  Za tuto profesionální službu získali od nejvyššího velitele  pobřežní stráže na ostrově Kos Chametise Pantelise ještě společně s dalšími dvěma kolegy z řad Policie České republiky pamětní plaketu. Tu z jeho rukou převzali před ukončením mise v pátek  5. června. Čeští policisté, včetně našich dvou kolegů, byli touto plaketou poctěni jako jediný tým z celé mezinárodní mise.

"To, že nprap. Farský a prap. Šrajer tak výborně reprezentovali na mezinárodní misi Krajské ředitelství policie Libereckého kraje i celou Policii České republiky mě samozřejmě velmi těší a jsem na ně hrdý", okomentoval úspěch našich policistů ředitel libereckého krajského ředitelství plk. Mgr. Vladislav Husák.

 

11. 6. 2020
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

Odkazy do noveho okna

mise Řecko

mise Řecko 

Detailní náhled

zleva nprap. Tomáš Farský a prap. Martin Šrajer

zleva nprap. Tomáš Farský a prap. Martin... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem