Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté z Kralup nad Vltavou odhalili výrobu OPL

Třiačtyřicetiletému muži z Prahy hrozí až pětiletý žalář 

    Policisté z obvodního oddělení PČR v Kralupech nad Vltavou prováděli dne 14. března letošního roku, krátce po druhé hodině odpolední, kontrolu v oblasti rekreačních chat, zvané „U Křížku“, v katastrálním území Kralup nad Vltavou. Zde bylo od několika majitelů chatek zjištěno, že se zde pohybují podezřelé osoby a to hlavně u jednoho z objektů, kdy i odběr elektrické energie této chatky je značný, a to v poměru vůči ostatním rekreačním chatkám. Hlídka policistů proto provedla kontrolu této oblasti, kdy zjistila, že u uvedené chatky je značný nepořádek a objekt je celý otevřený. Tedy vrátka i vstupní dveře. Na místě byly zjištěny tři osoby, kteří policistům nedokázali přesně a věrohodně sdělit, kdo je majitelem chaty a co zde dělají. Policistům sdělili osobní údaje, které byli následně v evidencích PČR ověřeny. Jednalo se o dvě ženy ve věku třiatřicet a pětatřicet let a muže ve věku třiačtyřicet let. Všichni z Prahy. Ani jedna z osob nebyla v celostátním pátrání. Přesto jejich pohyb na místě byl pro policisty podezřelý.
      Na základě podezření z páchání možné trestné činnosti, byla provedena v uvedené chatce za přítomnosti těchto osob prohlídka, která odhalila skutečnost, že v jedné z místností sklepního prostoru se nachází chemikálie a další věci, sloužící pravděpodobně k výrobě OPL.
    Na místo se dostavili kolegové z kriminální policie a vyšetřování, Územního odboru Mělník, kteří případ převzali a započali ihned šetřit. Byly vyslechnuty všechny tři osoby, jaký vztah mají k nalezeným věcem a k chatce jako takové. V průběhu vyšetřování bylo zjištěno, že třiačtyřicetiletý muž z Prahy, který si chatku půjčil od své známé, od začátku listopadu roku 2010 do současné doby přechovával ve sklepě chatky prostředky a předměty, které sloužili k výrobě omamných a psychotropních látek a zároveň vyráběl pro svou potřebu psychotropní látku metamfetamin, taktéž zvanou jako pervitin.
      Policejní vyšetřovatel zahájil dne 11. března letošního roku, trestní stíhání podezřelého, a ještě téhož dne si muž převzal sdělení obvinění pro trestný čin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za který lze dle zákona uložit trest odnětí svobody až na pět let. Muž je nadále vyšetřován na svobodě. Všechny věci byly na místě zajištěny a odeslány do kriminalistických laboratoří.
 
17. března 2011
nprap. Jana Žáčková
 

vytisknout  e-mailem