Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Policisté z Dobrušky bicykl našli za pár hodin

Kradené kolo dlouho neužil 

Z ukradeného jízdního kola se dlouho netěšil třicetiletý muž z Opočenska. Ve středu v noci se mladý muž pěšky vracel z Dobrušky do Českého Meziříčí. V Pulicích u jednoho restauračního zařízení zahlédl modré pánské kolo, opřené o zeď budovy. Zřejmě pro urychlení cesty domů si podezřelý kolo "vypůjčil" a doma ho poté uzamkl v kůlně na zahradě.

Druhý den krátce po obědě již jeho skrýš odhalili policisté z Obvodního oddělení Dobruška, a odcizené kolo si odvezli i s nočním cyklistou k sobě na oddělení. Podezřelého muže tak viděli během 24 hodin již podruhé, neboť den předtím se z Dobrušky vracel rovněž z návštěvy místního obvodního oddělení, kde ho policisté vyslýchali kvůli předchozím případům krádeže. 

Vypadá to ovšem, že muž je nenapravitelný, neboť na cizí majetek opět sáhl i přesto, že byl rozsudkem Okresního soudu v Náchodě v roce 2009 odsouzen k nepodmíněnému půlročnímu trestu odnětí svobody. Protože je podezřelý z krádeže, přestože byl za stejný čin v posledních třech letech potrestán, hrozí mu nyní delší, a to až tříletý pobyt za mřížemi.

por. Mgr. Alena Kacálková
1. dubna 2011

vytisknout  e-mailem