Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policisté vytáhli z auta plačící dítě

Chlapečkovi v uzavřeném vozidle hrozilo přehřátí organismu  

Včera odpoledne před třetí hodinou přijali policisté prostřednictvím linky 158 oznámení, že na parkovišti u hotelu v centru Olomouce je zaparkované vozidlo Daewoo,  ve kterém je na zadním sedadle v dětské sedačce malé plačící dítě.  Policejní hlídka ihned vyjela na místo.

Svědkyně, která policisty přivolala uvedla, že si osamoceného dítěte všimla již v době po 14. hodině, když nedaleko na placeném parkovišti parkovala své vozidlo. Když se po nákupech vrátila na parkoviště tak zjistila, že dítě ve vozidle stále ještě sedí a usilovně pláče. Policisté začali ihned jednat, neboť vzhledem k vysoké teplotě v autě dítěti hrozilo přehřátí organismu. Protože okénko vozidla bylo mírně pootevřené,  policisté ho násilím vytlačili a dítě vyprostili ze sedačky. Z přehřátého vozidla policisté přenesli chlapečka do služebního vozu, uklidnili jej, dali mu napít a přivolali záchrannou službu.

Na místo dorazila téměř ihned lékařka, která chlapce převzala a provedla prvotní prohlídku, kdy konstatovala přehřátí organismu. V tu dobu se již na místo dostavili i rodiče dítěte a chlapeček  s maminkou byli převezeni do nemocnice k vyšetření.

Policisté vzápětí rodiče vyslechli a zjistili, že šli vybrat peníze z bankomatu. V domnění, že se ihned vrátí, nechali dítě ve věku rok a půl v autě samotné. Při výběru peněz došlo ke komplikaci a proto se zdrželi.  Policisté v souvislosti s tímto případem apelují na rodiče, aby podobné události nepodceňovali a nenechávali své děti v žádné situaci, a to ani na malou chvíli samotné.
 

por. Mgr. Jitka Dolejšová

vytisknout  e-mailem