Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Policisté vytáhli dvě ženy z hořícího domu

ZLÍNSKO: Jeden z policistů utrpěl lehké zranění. 

V nemocnici skončily celkem čtyři osoby po ranním požáru půldomku ve Zlíně. Kriminalisté zjišťují příčinu požáru a způsobenou škodu. Zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti. V případě prokázání viny a odsouzení hrozí pachateli až jeden rok odnětí svobody.

Dnes o půl šesté ráno přijal operační důstojník na lince tísňového volání policie oznámení o požáru půldomku ve Zlíně. Na místo neprodleně vyrazili policisté z prvosledové hlídky, kteří tam dorazili jako první. Po svém příjezdu zjistili, že v hořícím domě jsou pravděpodobně lidé. Vchod do domu byl v plamenech, proto neváhali, rozbili okno a z domu vytáhli dvě ženy ve věku devadesát jedna a šedesát osm let. Při vytahování z domu policisté ženy předávali strážníkům Městské policie ze Zlína, pomáhal jim při tom také osmatřicetiletý muž, který požár oznámil.  Policisté společně s hasiči, kteří na místo dorazili, poskytli ženám první pomoc a snažili se je udržet v teple až do příjezdu záchranářů.

Obě ženy převezli záchranáři do nemocnice. Jeden z policistů se při vytahování žen z domu lehce zranil a nadýchal se kouře, proto ho záchranáři také převezli do nemocnice na pozorování společně s mužem, který při záchraně obou žen policistům pomáhal.

27. února 2018, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem