Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Policisté vyšetřují další tři požáry

Táborsko a Jindřichohradecko – Policisté žádají případné svědky o informace. 

Zprávou z 19. července 2022 (https://www.policie.cz/clanek/na-jistebnicku-nekdo-zapaluje.aspx) jsme informovali o požárech na Jistebnicku, které patrně někdo úmyslně zakládá.

Včera, tj. 8. srpna 2022, dal patrně o sobě žhář opět vědět. Kolem půl druhé odpoledne přijal operační důstojník oznámení o požáru boudy v Jistebnici. Hořela dřevěná budova na louce u rybníka Kaplice v katastru obce Jistebnice. Jednalo se o zázemí pro letní tábory. Vyšetřovatel určil jako příčinu požáru úmyslné zapálení. Škoda byla odhadnuta na 100 tisíc korun.

Téhož dne, krátce po půl páté, vyjížděli táborští policisté k dalšímu oznámenému požáru, tentokrát v katastru obce Malšice část obce Čenkov. Jednalo se o požár pole. Dle dosavadního šetření shořelo 7 hektarů neposečené pšenice za nejméně 600 tisíc korun. Ani zde vyšetřovatel nevyloučil úmyslné zapálení.

Táborští policisté přivítají informace k těmto případům na služebně v Divadelní ulici v Táboře nebo na telefonní lince 974 238 700, případně na lince tísňového volání 158.

Dalším místem, kam vyjížděli Třeboňští policisté, byl katastr obce Pístina na Jindřichohradecku, kde doutnal pařez v okolí místa zvaném pískárna. Zasahující hasiči vznesli podezření, že pařezy patrně někdo úmyslně zapaluje. Nejednalo se totiž o první případ na témže místě.

Třeboňští policisté přijmou jakékoliv informace k uvedenému případu na služebně v Riegrově ulici v Třeboni nebo na telefonní lince 974 244 700, případně na lince tísňového volání 158.

Za případnou pomoc děkujeme.

por. Bc. Lenka Pokorná    ta.pis@pcr.cz

tisková mluvčí a preventistka

9. srpna 2022

vytisknout  e-mailem