Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté vyrazili za dětmi do Vyskeře

SEMILSKO - Policisté navštívili letní dětský tábor Krasnov u Vyskeře. 

Ke konci uplynulého týdne vyrazili policisté Krajského ředitelství policie Libereckého kraje opět za dětmi na letní dětský tábor. Tentokrát to byl tábor „Krasnov“ poblíž obce Vyskeř na Hruboskalsku.

1Po příjezdu přivítaly děti preventistku a personalistu táborovým nástupem. Během uvítání dorazili i kolegové z obvodního oddělení policie v Turnově, kteří přivezli dětem ukázat vůz v policejních barvách a popovídat si s nimi o výkonu své služby.

V rámci besedy se děti dozvěděly něco o práci na obvodním oddělení, a kolik činností i administrativních stojí za každou dobře odvedenou prací. Mimo výkonu služby na obvodním oddělením si děti vyslechly, jaké různé druhy činností policisté zastávají a co vše ke své práci potřebují. Nejvíc děti zajímalo, jaké je využití služebních psů a koní, ale také kdy a v jakých případech vzlétá policejní vrtulník. Nechyběly ani důležité preventivní rady, jak se bezpečně chovat  nejen o prázdninách.  

Po besedě měly děti možnost prohlédnout si policejní auto Škoda Octavia, pronést výzvu do megafonu, či zkusit si zapnout „VRZ“ neboli policejní maják. Mimo policejního vozu, mohly děti prozkoumat i policejní čtyřkolku a prohlédnout si výstroj příslušníků pořádkové jednotky.  

Mezi oblíbené aktivity pátečního dopoledne patřila mimo jiné technika poutání a běh s nasazenou protiúderovou výstrojí.

Na závěr příjemného dopoledne rozbalil svůj kufr i kouzelník. Nebyl jím nikdo jiné než policista z personálního oddělení, který si na závěr pro děti připravil krátké vystoupení. Během celého programu přihlíželo i pár téměř dospělých chlapců, kteří měli spousty otázek, především na výkon služby a přijímací testy. Díky přítomnosti kouzelníka – personalisty dostali chlapci odpovědi na všechny své otázky v té nejlepší možné kvalitě a spokojeně odcházeli s informačním letákem.

Jako poděkování za pozornost dostaly děti drobné dárečky od preventisky a s radostí se pustily do oběda. 
 

26. 7. 2021
nprap. Bc. Markéta Razáková
preventistka KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem