Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté vypátrali vozidlo ukradené v Německu

LIBERECKO - Policistům z Nového Města pod Smrkem se díky vlastní všímavosti a postřehu místního občana podařilo nalézt vozidlo ukradené v Německu. 

V sobotu 12. listopadu dopoledne krátce před jedenáctou hodinou  se policejní hlídka z Obvodního oddělení Nové Město pod Smrkem při běžném výkonu služby v katastru obce Dolní Řasnice ve směru od Frýdlantu všimla projíždějícího vozidla Porsche Caynne černé barvy s německými registračními značkami. Vzhledem k místní znalosti o možnosti převážení odcizených vozidel z Německa, se policisté rozhodli uvedené vozidlo a jeho posádku zkontrolovat. Z tohoto důvodu za vozidlem po jeho projetí vyrazili, na což řidič Porsche reagoval náhlým zrychlením a snahou ujet směrem na Horní Řasnici. Policejní hlídka se v tomto okamžiku rozhodla vozidlo pronásledovat za použití výstražného světelného a zvukového zařízení s rozsvíceným nápisem STOP.  Pronásledovaný řidič i tak pokračoval v rychlé jízdě a policisté ho pronásledovali až na začátek obce Srbská, kde se jim vůz ztratil z dohledu. Následnou cestou ke státní hranici ho již nikde spatřili.

Policisté se vrátili do Srbské, kde hovořili s důležitým svědkem, který jim uvedl, že takové černé vozidlo projelo vysokou rychlostí mimo hlavní silnici na polní cestu. Policisté touto cestou projeli a následně je vyjeté koleje v louce přivedly až za horizontem k odstavenému pronásledovanému vozidlu – v té době již bez posádky. Řidič ani nikdo jiný se v době nálezu vozidla na místě nenacházel. Policisté i s psovodem se služebním psem začali ihned propátrávat okolí, ale nikoho z posádky se jim ovšem nalézt nepodařilo. Provedenu kontrolou vozidla Porsche Caynne zjistili, že bylo v noci z 11. na 12. listopadu odcizeno v Německu. Po provedeném ohledání policisté odcizené vozidlo zajistili a o uvedených skutečnostech informovali své kolegy v Německu, kteří samozřejmě zajistili i vyrozumění majitele nalezeného odcizeného vozidla.

Policistům z Obvodního oddělení v Novém Městě pod Smrkem se tak vzhledem k jejich místní znalosti a také díky všímavosti jednoho z občanů v obci Srbská podařilo v sobotu dopoledne vypátrat vozidlo, které bylo v noci na tento den odcizeno v Německu.


14. 11. 2016
nprap. Dagmar Sochorová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí


 

 

vytisknout  e-mailem