Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté vypátrali recidivistu

KLADENSKO - Nenapravitelný zloděj byl dopaden ve Slaném.l  

Slánští policisté v pátek 14. března 2014 vypátrali pachatele z Kladna, který byl podezřelý z majetkové trestné činnosti a odsouzen k nepodmíněnému trestu odnětí svobody.
 
Policejním šetřením bylo zjištěno, že třiceti devítiletý recidivista je podezřelý z trestného činu krádeže mobilního telefonu. Tohoto trestného činu se podezřelý pachatel dopustil ve večerních hodinách dne 18. ledna 2014, kdy poškozené sedmnáctileté mladistvé na autobusové zastávce v ulici Třebízského ve Slaném odcizil z ruky mobilní telefon. Svým jednáním způsobil poškozené škodu v hodnotě necelých 14 000,-Kč a poté z místa činu utekl.
 
Dalšího protiprávního jednání se dopustil v odpoledních hodinách dne 27. února 2014, kdy odcizil před obchodním domem ve Slaném v Ouvalově ulici plátěnou tašku s nákupem, kterou si sedmdesáti pětiletý muž odložil na dřevěnou krabici. Zloděj si danou situaci vyčíhal a jakmile se senior vzdálil od své tašky přibližně na dva metry, popadl položenou tašku a dal se na útěk směrem k místnímu autobusovému nádraží. Na útěk se sním vydala i žena s kočárkem a dvěma malými dětmi, která byla následně seniorem dostižena. Celý incident sledovala i prodavačka z obchodního domu, která přispěchala seniorovi na pomoc a přivolala policejní hlídku. Odcizený nákup i s taškou byl později vyčíslen na škodu 292,-Kč.
 
V jiném obchodním domě ve Slaném v Ouvalově ulici dne 3. března 2014 v odpoledních hodinách podezřelý muž využil tentokrát k odcizení zboží dětský kočárek, ve kterém mu jedno dítě spalo a druhé na kočárku sedělo. Pachatel v prodejně v oddělení drogerie vzal z regálu prací prášek o hmotnosti 2,1 kg v hodnotě 259,-Kč a uložil ho do kočárku spícího dítěte. Následně projel pokladní zónou bez zaplacení, kde byl zastaven pracovníkem ostrahy, který podezřelého muže po dobu nákupu sledoval.
 
Pachatel se těchto tří skutků dopustil i přesto, že za takový čin byl v době posledních tří let odsouzen, a to rozsudkem Okresního soudu v Kladně.
 
nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR Kladno
18. března 2014

vytisknout  e-mailem