Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté vypátrali mladíky, kteří se ztratili v lese

HAVLÍČKOBRODSKO: Starší chlapec přivolal pomoc mobilním telefonem 

Včera ve 12.15 hodin přijali policisté na tísňové lince 158 oznámení od osmnáctiletého mladíka, který se společně se svým třináctiletým kamarádem ztratil v lese nedaleko obce Dobrnice. Mladík policistům sdělil, že je v současné době na letním táboře a s kamarádem se při procházce ztratili a nemůžou najít cestu zpět do místa ubytování.
Policista integrovaného operačního střediska, který oznámení přijal, zjistil od oznamovatele veškeré informace, které by mohly pomoci k nalezení chlapců a to zejména popis místa, kde se nacházeli. Do lesa ihned vyjela hlídka policejní stanice v Golčově Jeníkově. Policistům se na základě velmi dobré místní znalosti krátce před třináctou hodinou podařilo chlapce vypátrat a to v lese mezi obcemi Chlum a Tunochody. Oba byli v pořádku předáni vedoucí tábora. 
V uvedeném případě se potvrdilo, že při pohybu v přírodě je dobré mít u sebe mobilní telefon, kterým si v případě potíží můžete přivolat pomoc. V letním období vyrážejí lidé do přírody za sportem, sběrem lesních plodů a dalšími aktivitami, při kterých může snadno dojít k úrazu nebo k situaci, kdy člověk ztratí orientaci a nemůže najít cestu zpět. V takových případech pak může být mobilní telefon s dostatečně nabitou baterií důležitým prostředkem k řešení nepříjemné situace.
 
por. Bc. Monika Pátková, komisař
23. července 2014

vytisknout  e-mailem