Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté vypátrali hledanou ženu

JIHLAVSKO: Ženě sdělili podezření ze spáchání trestného činu 

Telčští policisté vypátrali ženu, po které bylo vyhlášeno celostátní pátrání. Na ženu byl vydán státním zastupitelstvím příkaz k zadržení, neboť se vyhýbala trestnímu řízení, které je proti ní vedeno v souvislosti s neplněním vyživovací povinnosti na dítě. Policisté si v pondělí 15. prosince kolem čtvrté hodiny odpoledne všimli v Telči při provádění hlídkové činnosti na ulici Slavatovská ženy odpovídající popisu hledané. Podezřelou osobu zkontrolovali a zjistili, že se jedná o sedmatřicetiletou ženu z Telčska, po které je vyhlášeno pátrání. Policisté ženu zadrželi a převezli ji na obvodní oddělení k provedení nezbytných úkonů. Policejní inspektor sdělil ženě podezření ze spáchání přečinu zanedbání povinné výživy. V době od letošního února si neplní vyživovací povinnost na svoji dceru. Na šestiletou dívku má žena měsíčně platit 500 korun a celkově tak dluží částku pět tisíc korun.
 
Ze spáchání přečinu zanedbání povinné výživy je podezřelý také třiatřicetiletý muž z Třebíčska, který si rovněž v období od letošního února neplní vyživovací povinnost na svoji dceru. Na jedenáctiletou dívku, která žije na Jihlavsku, má muž měsíčně platit jeden tisíc korun. V daném období však uhradil pouze dvě platby. Na výživném muž dluží celkem necelých osm tisíc korun. Policejní inspektor sdělil muži podezření ze spáchání trestného činu.
Policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu zanedbání povinné výživy dále osmatřicetiletému muži z Třebíče. V době od dubna si neplní vyživovací povinnost na svého desetiletého syna, který žije v Jihlavě. Na chlapce má muž platit dva tisíce korun měsíčně a celkově tak na výživném dluží šestnáct tisíc korun.
 
Všechny tři případy policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
18. prosince 2014

vytisknout  e-mailem