Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policisté vykázali agresora

DĚČÍNSKO - Deset dní nesmí do společného obydlí; Do výkonu trestu se mu nechtělo; Řidička pod vlivem drog… 

     Institut vykázání využili policisté ve Šluknově proti 34letému násilníkovi, který o uplynulém víkendu, v sobotu 16. března, ve večerních hodinách  po slovní rozepři v bytě  napadl svou manželku. Agresivita muže spolu s požitým alkoholem stoupala,  vzduchem létalo nádobí a žena se obávala fyzického napadení, ke kterému již v minulosti došlo. Také si od něj musela vyslechnout  hrubé urážky.  Policisté vyhodnotili situaci, kdy šlo  nepochybně o domácí násilí a dalo se důvodně předpokládat, že násilná osoba se útoku dopustí opětovně. Následně sáhli ke svému oprávnění a agresora na dobu deseti dnů vykázali ze společného obydlí.  Po tu domu se tam nesmí vrátit a ženu žádným způsobem kontaktovat.

Do výkonu trestu se mu nechtělo
     
 Nastoupit k výkonu trestu odnětí svobody se pravděpodobně nechtělo 42letému  muži z Děčínska. Do věznice ho dodala teprve až hlídka šluknovských  policistů, která muže  v pondělí 18. března ve večerních hodinách vypátrala  při výkonu služby ve Velkém Šenově.  Provedenou lustrací policisté  zjistili, že je na něj okresním soudem vydán příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. Muže policisté omezili na osobní svobodě, provedli s ním všechny potřebné úkony a ještě týž den jeho další cesta vedla do vazební věznice, kam jej policisté na základě uvedeného příkazu soudu eskortovali.

Řidička pod vlivem drog
     Přítomnost drog v krvi jednačtyřicetileté ženy, která v tomto stavu řídila začátkem března  motorové vozidlo, potvrdil toxikologický rozbor odebraného krevního vzorku. Dotyčnou zastavila a kontrolovala 3. března 2024 v Děčíně v ranních hodinách policejní hlídka při řízení motorového vozidla. Řidička projížděla ulicí Jindřichova, když ji policisté zastavili a v rámci silniční kontroly s ní provedli orientační test na přítomnost drog, který byl pozitivní. Následoval odběr krve a poté, co policisté z obvodního oddělení Děčín – Podmokly  obdrželi výsledek jejího rozboru, který potvrdil přítomnost amfetaminu/metamfetaminu, sdělili ženě v těchto dnech podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě prokázání viny u soudu ženě hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Děčín 19. března 2024 
por. Bc. Eliška Kubíčková
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem