Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté vyjadřují své poděkování

Muž zachránil dva lidské životy 

Policie České republiky vyjadřuje poděkování
 
    Policisté z Územního odboru Policie České republiky Rakovník, by rádi touto cestou vyjádřili upřímné poděkování muži, který v neděli, dne 19. února 2012, svou odvahou pomoci, zachránil dva lidské životy.
   Pan J.L. z Hořoviček na Rakovnicku, cestoval krátce před desátou hodinou večerní, se svou manželkou právě po silnici č. I/16, kde se stala ona tragická dopravní nehoda. Ani na chvíli nezaváhal a z již hořícího vozidla za pomoci těžce zraněného řidiče havarovaného vozu, vyprostil další dvě osoby, ženy, kdy jedna z nich byla také  těžce zraněna. Jeho verva o záchranu poslední pasažérky vozidla, mladé dívky, však byla zhatěna již velkým žárem vozidla. Pan J.L. přes veškerou snahu nemohl tento lidský život zachránit. Na místě neštěstí ještě pomáhal záchranářům s přenosem těžce zraněné ženy do vrtulníku.
    Přestože pan J.L. letos oslaví jedno z životních jubileí, je jeho odvaha a ochota pomoci druhým v tak těžkých a rizikových chvílích, naprosto nedocenitelná.
     Policisté si cení pomoci na místě dopravní nehody a záchrany lidských životů, neboť ty jsou opravdu to nejcennější. Je důležité si říci, že bez jeho odvahy a pomoci, by mohla být bilance dopravní nehody ještě tragičtější.
     Děkujeme
   
                                                                           Nprap. Jana Žáčková
                                                    Tisková mluvčí Územního odboru PČR Rakovník
 
22. února 2012

vytisknout  e-mailem