Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté věnují zvýšený dohled důležitým silničním tahům

LIBERECKO - Dopravní policisté prováděli v uplynulém týdnu zvýšený dohled nad silničním provozem na významných silničních tazích. 

Ve dnech 23. a 27. října 2020 prováděli dopravní policisté v kraji zvýšený systémový dohled na bezpečnostní a plynulostí silničního provozu na významných silničních tazích formou tzv viditelného výkonu. Na Liberecku se jednalo zejména o silnici I. třídy č. 35, na jejímž úseku v současné době probíhá zároveň rekonstrukce křižovatky "Rádelský mlýn". Další zvýšený dohled na silnicích probíhal v souvislosti s Památkou zesnulých, kdy se s návštěvou hrobů předpokládal zvýšený provoz. 

Policisté si při kontrolách zaměřili prioritně na kontrolu technického stavu vozidel, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů pro přepravu dětí, rychlost, na speciální kontrolu dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek řidiči vozdel, dále na na sledování problematiky spojené s ilegální migrací, pašováním drog a ilegální přepravou zbraní, a také na pátrání po odcizených motorových vozidlech, hledaných osobách a věcech. 

Nejčastějším přestupkem řidičů na Liberecku bylo překročení nejvyšší dovolené rychlosti, a to celkem v 9 případech. Dva řidiči nepoužili bezpečnostní pásy. Ve třech případech policisté přestupky řidičů oznámili příslušnému správnímu orgánu. Jeden přestupek se týkal nepoužití bezpečnostních pásů, druhý zdravotní způsobilosti a ve třetím případě to byl alkohol za volantem. 

Prohřešky řidičů v souvislosti s Památkou zesnulých naleznete zde

Policisté v celém kraji budou i nadále v obdobných akcích na významných tazích zejména v rizikových obdobích pokračovat.

Řidiči by na silnicích měli myslet nejen na vlastní bezpečnost, ale také na bezpečnost ostatních účastníků silničního provozu a být vůči ostatním ohleduplní a tolerantní. 


6. 11. 2020
kpt. Bc. Vladimíra Šrýtrová
koordinátorka prevence KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem