Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté ve spolupráci s Bílými Tygry lákali do svých řad nové kolegy

KRAJ - Na Den dětí se konala ve sportovním areálu Sport park Liberec náborová akce se zajímavým doprovodným programem. 

2Originální způsob, jak získat budoucí kolegy, zvolilo Krajské ředitelství policie Libereckého kraje. Spojilo síly s hokejovým klubem Bílí Tygři Liberec a první červnový den vybraní hráči hokejového A-týmu podstoupili testy fyzické zdatnosti, které jsou nedílnou součástí přijetí do služebního poměru příslušníka Policie České republiky. K nim se připojili i zájemci z řad veřejnosti.

Celou akci zahájil úvodním slovem ředitel Krajského ředitelství policie Libereckého kraje plk. Mgr. Libor Špráchal, který přivítal všechny přítomné a popřál zájemcům, kteří se rozhodli absolvovat fyzické testy, hodně štěstí a úspěchů. Následovala slova generálního manažera a jednatele společnosti Bílí Tygři Liberec pana Ctibora Jecha. 

Náborovou akci doprovázel doprovodný program, návštěvníci si mohli na místě prohlédnout policejní techniku. Nechyběly ani dynamické ukázky v podobě výsadku zásahové jednotky z vrtulníku, výcviku policejních psů a práce policejních koní nebo také ukázky zadržení podezřelé osoby či zastavení pronásledovaného vozidla.

V rámci programu se mohli návštěvníci dozvědět více o podmínkách přijetí do služebního poměru a možnostech uplatnění u policejního sboru. 

Součástí prezentace a vystavené techniky byl také stánek oddělení tisku a prevence, kde se mohla veřejnost dozvědět důležité informace o zabezpečení majetku, informace týkající se osobního bezpečí, bezpečí v kyberprostoru, ale i na nejmenší návštěvníky zde čekaly různé omalovánky a materiály s preventivní tematikou.

Kromě policejní techniky se prezentovala také pojišťovna Ministerstva vnitra a pojišťovna Generali, u jejíhož stanoviště si mohla veřejnost vyzkoušet simulátor přetočení vozidla na střechu a uvědomit si tak důležitost užití bezpečnostních pásů v autě. 

13O fyzické testy projevilo zájem celkem 36 uchazečů, z toho bylo 24 mužů a 12 žen. Pod dohledem policistů z odboru službení přípravy, mezi nimiž nechyběli ani bývalí olympionici - bobista mjr. Miloš Veselý a biatlonista por. Jaroslav Soukup, postupně absolvovali všechny disciplíny, které jsou nedílnou součástí příjímacího řízení. Úspěšně tyto testy dokončilo 19 mužů a 2 ženy. 

Úspěšní zájemci, kteří podstoupili fyzické testy, obdrželi na závěr z rukou náměstka krajského ředitele pro vnější službu plk. Mgr. Pavla Bartoše, MBA osvědčení, které je platné po dobu jednoho roku a bude případným zájemcům uznáno při přijímacím řízení do služebního poměru příslušníka Policie České republiky. 

V současné době je v Libereckém kraji volných 225 služebních míst napříč všemi útvary, největší poptávka je u pořádkové policie, zejména na obvodních odděleních. 

Co nabízíme? Zajímavou a atraktivní práci, při které nezažijete stereotyp. Budete pomáhat občanům, zachraňovat životy, pátrat po pachatelích protiprávního jednání a preventivně působit na občany České republiky. Práci, která je sice náročná, avšak je posláním a službou veřejnosti. 

Bližší informace k podmínkám přijetí do služebního poměru a průběhu přijímacího řízení naleznete pod fotografiemi.
 

6. 6. 2023
kpt. Bc. Vladimíra Šrýtrová
koordinátorka prevence KŘP Libereckého kraje 

vytisknout  e-mailem