Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Policisté ve školce a škole v Bílém Újezdu

RYCHNOVSKO - Bezpečně i o prázdninách 

Čtrnáct dnů před rozdáváním vysvědčení navštívili policisté základní školu Bílém Újezdu. Děti ze školky i žákyně a žáky z místní školy přišli dopravní policista spolu s preventistkou upozornit na úskalí, která je mohou nejen o prázdninách zaskočit.
Policisté začali svoji besedu nejdůležitějším bodem - bezpečností dětí. Společně s vedoucím rychnovského Dopravního inspektorátu npor. Ing. Rudolfem Petříkem si chlapci i děvčata zopakovali zásady správného přecházení, pohybu na komunikaci bez chodníků, na kole, kolečkových bruslích i koloběžkách. Nezapomněli ani na  jízdu autem jako spolujezdci. Preventistka připomněla i nebezpečí úrazů a obezřetnost u cizích lidí. Odměnou za úspěšné odpovědi pak dětem byla ukázka výstroje a výzbroje policistů pořádkové jednotky a zkouška některých součástí. Ke konci besedy se preventistka v krátké prezentaci ještě zmínila o nebezpečí, která přináší virtuální komunikace. I zde děti měly zkušenosti z praxe a s policisty na téma diskutovaly.
Dopoledne mezi dětmi a pedagožkami ze školy v Bílém Újezdu se velice vydařilo a všichni si přislíbili, že příští rok se pokusí sejít znovu.

por. Mgr. Alena Kacálková
15. června 2012

vytisknout  e-mailem