Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policisté ve školce

PLZEŇ – Plzeňští policisté navštívili školku v Tomanově ulici. Preventivní program s policejními ukázkami zaujal nejen paní učitelky, ale především budoucí školáky. 

Policisté z oddělení hlídkové služby a z dopravního inspektorátu Městského ředitelství policie Plzeň ve spolupráci s oddělením tisku a prevence navštívili děti 44. Mateřské školy v Tomanově ulici. Policisté a jedna policistka si pro děti připravili preventivní program včetně ukázky služebního vozidla a výstroje a výzbroje.

Beseda se uskutečnila na zahradě v areálu školky. Pro děti byly přichystané dvě stanoviště. Na prvním stanovišti si budoucí školáci mohli prohlédnout služební vozidlo. Policista jim dále vysvětlil, k čemu se používají jednotlivé části výzbroje a výstroje. Děti si vyzkoušely například helmu nebo neprůstřelnou vestu. Na druhém stanovišti si s dětmi povídala policistka, která s nimi probrala především dopravní výchovu. Pomocí obrázků jim vysvětlila hlavní zásady bezpečného chování. Na tomto stanovišti navíc stála policejní motorka, která měla u dětí asi největší úspěch. Kolega z dopravního inspektorátu dětem popsal jednotlivé části motorky a pomohl jim, aby se na motorku mohly i posadit.  

Na závěr dostaly děti od policistů malé dárečky. Celá akce se moc povedla, počasí nám přálo a všichni byli spokojení.

nprap. Michaela Raindlová
22. dubna 2022

vytisknout  e-mailem