Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policisté včerejšího dne šetřili dvě nehody. V prvním případě se vozidlo střetlo s motocyklistou, ve druhém s cyklistou.

ROKYCANSKO - Nehody si naštěstí obešly bez vážného zranění účastníků. 

K první oznámené nehodě vyjížděla hlídka dopravních policistů po čtrnácté hodině. Ohledáním místa dopravní nehody policisté zjistili, že sedmadvacetiletá řidička ve vozidle tovární značky Audi, která jela po silnici III. třídy č. 2326 ve směru od Rokycan na Litohlavy, odbočovala vlevo, kdy v této chvíli za vozidlem jedoucí sedmnáctiletý řidič na motocyklu tovární značky Kymco začal vozidlo předjíždět a došlo ke střetu levé přední části s pravým bokem motocyklu. Po střetu upadl řidič z motocyklu na komunikaci a pád si vyžádal zranění. Provedené dechové zkoušky byly u obou účastníků s negativními výsledky. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku 30.000,- Kč.
O dvě hodiny později se dopravní policisté přesunuli na Radnicko. Zde sedmačtyřicetiletý řidič vozidla tovární značky Audi jedoucí po silnici II. třídy č. 233 v obci Hlohovice započal manévr odbočování vlevo, kdy měl přehlédnout v protisměru sedmašedesátiletého cyklistu.  Střetu se už nepodařilo zabránit a následkem toho došlo k pádu cyklisty na přední kapotu vozidla, který nakonec  upadl na přilehlý  travnatý pás. Zraněného cyklistu si do své péče převzali záchranáři. I u této dopravní nehody policisté u účastníků vyloučili provedenými dechovými zkouškami přítomnost alkoholu. Škoda byla odhadnuta na stejnou částku jako u předchozí nehody. Obě nehody šetří policisté dopravního inspektorátu.

por. Bc. Hana Kroftová
1. dubna 2021

Odkazy do noveho okna

1 Střet vozidla s cyklistou

1 Střet vozidla s cyklistou 

Detailní náhled

2 Střet vozidla s motocyklem

2 Střet vozidla s motocyklem 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem