Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Policisté v rokytnické školce

Umím jezdit na kole i chodit po přechodu 

Den před Dnem dětí přijali pozvání do Mateřské školy v Rokytnici v Orlických horáchpolicisté z místního obvodního oddělení a preventivně informační skupiny.
Obvodní policisté ale bohužel těsně před začátkem setkání museli odjet na oznámenou událost do Zdobnice, a tak se povídání ujala preventistka. Děti jí ale velice pomohly, protože bez zaváhání a správně doplňovaly vše, o čem si s policistkou povídaly. Ti starší, ale i ti mladší dobře věděli, jak jezdit s rodiči či prarodiči v autě, jak přecházet silnice i jak jezdit na kole. Správně doplnili, co všechno kolu na obrázku v povinné výbavě chybí.
Vyslechli si příběh o chlapečkovi, který přes zákaz maminky pustil do bytu cizí osobu a připomněli si několik situací, ve kterých si musejí dávat pozor na své zdraví a bezpečí.
Při besedě zbyl čas i na otázky a vyprávění malých předškoláčků. Všichni dostali za odměnu alespoň malý obrázek nebo omalovánku. Policisté si od dětí ze školky odváželi krásné obrázky, na kterých byli nejen oni, ale i jejich auta a navíc jako dárek dostali kšiltovku s logem školky.
Děkujeme a těšíme se zase někdy na viděnou !

por. Mgr. Alena Kacálková
31. května 2011

Odkazy do noveho okna

MŠ Rokytnice v Orl.h.

MŠ Rokytnice v Orl.h. 

Detailní náhled

MŠ Rokytnice v Orl.h.

MŠ Rokytnice v Orl.h. 

Detailní náhled

MŠ Rokytnice v Orl.h.

MŠ Rokytnice v Orl.h. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem