Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Policisté v Prachovských skalách

JIČÍNSKO – Opět po roce střeží nejcennější místa Prachovských skal před neukázněnými turisty ochránci přírody společně s policisty. 

Společné hlídky policistů obvodního oddělení Jičín a Sobotka se strážcem chráněné krajinné oblasti - přírodní rezervace Prachovské skály Milošem Zemanem se opět po roce zaměřují na dodržování pravidel chování.

společné hlídky v Prachovských skaláchspolečné hlídky v Prachovských skaláchZačínající teplé období láká do této oblasti plné krásné a bohaté přírody turisty a návštěvníky, kteří se ne vždy chovají podle pravidel vyplývajících ze zákona o ochraně přírody a krajiny. Právě proto se kombinované hlídky pohybují v nejcennějších a zároveň v nejvyhledávanějších lokalitách chráněné krajinné oblasti ve složení jednoho strážce společně s jedním policistou a dohlížejí na případné porušování ustanovení vyplývajících ze zmíněného zákona.

V minulém roce jsme v této oblasti uskutečnily nejen desítky společných hlídek, ale také preventivní akci „Cyklisté a turisté ve skalách“. V rámci obchůzek bylo zjištěno několik přestupků, převážně v dopravě, kdy přestupci byli většinou řešeni domluvou případně příkazem na místě. V této souvislosti bychom chtěli opětovně apelovat na řidiče, aby byli ohleduplní k ostatním a svá vozidla parkovali jen na místech k tomu určených, a to z důvodu bezpečného průjezdu vozidel IZS.

por. Ing. Eliška Pospíšilová
26.5.2023, 12:30

Odkazy do noveho okna

společné hlídky v Prachovských skalách

společné hlídky v Prachovských skalách 

Detailní náhled

společné hlídky v Prachovských skalách

společné hlídky v Prachovských skalách 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem