Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Policisté v Luhačovicích byli opět úspěšní

ZLÍNSKO: Dopadli zloděje na střeše domu.  

Další úspěšný zákrok mají za sebou policisté z luhačovického obvodního oddělení. Minulý týden jsme veřejnost informovali o zadržení třiatřicetiletého zloděje cigaret (http://www.policie.cz/clanek/sestapadesatilety-muz-pronasledoval-zlodeje.aspx ).
Tentokrát bylo pátrání po pachateli krádeže ještě dramatičtější.
V neděli odpoledne oznámili zaměstnanci jednoho z hotelů v Luhačovicích krádež mobilních telefonů z neuzamčeného pokoje. Ztrátu telefonů zjistili téměř okamžitě po krádeži, a proto se rychle podívali na záznam z bezpečnostních kamer umístěných na hotelu. Zjistili, že se u zadního vchodu pohyboval muž, který pak usedl do černého vozu a odjel. Před několika minutami. Okradený zaměstnanec hotelu okamžitě usedl do svého automobilu a vydal se spolu se svým nadřízeným pravděpodobného zloděje hledat. A měli štěstí, neboť jej v Pozlovicích opravdu spatřili. Na chvíli se pak pronásledovatelům ztratil z dohledu, ale štěstí se jich stále drželo. Černý vůz opět uviděli v nedalekých Ludkovicích. Chtěli podezřelého řidiče zastavit, troubili na něj, blikali, avšak bezvýsledně. O pohybu pravděpodobného zloděje informovali také policisty. Obě vozidla nakonec zastavila ve slepé ulici a po krátkém dohadování se pachatel vydal na útěk do okolních lesů. Policisté přijeli vzápětí, muže se jim však vypátrat nepodařilo.
O den později, v pondělí odpoledne, si hlídka policistů z obvodního oddělení v Luhačovicích všimla podezřelého muže, který odpovídal popisu krádeže mobilů z předchozího dne. Jejich podezření se potvrdilo ve chvíli, kdy před nimi muž začal utíkat. Překonal více než dvoumetrový plot, vběhl do dvora jednoho z okolních domů a přes terasu vešel dovnitř. Dlouho tam nebyl a vrátil se zpět na terasu. Z ní se po překonání atiky dostal na balkón sousedního domu. Balkonové dveře nešly otevřít, proto rozbil sklo. Přitom se však poranil a krvácel. Přesto vběhl do domu a snažil se najít únikovou cestu. Uvnitř prošel několik místností a dokonce se potkal s překvapenými obyvateli domu, kterým tvrdil, že byl napaden. Ve stresu dům opět opustil stejnou cestou, kterou přišel a přes balkon a terasu se znovu dostal do vedlejšího domu. Už nevěděl kam se schovat a kudy prchnout a tak to ještě zkusil přes střechu. Odtud však již policistům nemohl utéci a po několika minutách se raději dobrovolně vzdal.
Během vyšetřování policisté zjistili, že v Luhačovicích nebyl pětatřicetiletý muž z Ostravy poprvé. Později totiž přiznal také vloupání do dvou osobních automobilů z loňského září. Vozidla stála ráno před mateřskou školkou a pachateli stačilo pět minut, aby rozbil okna u spolujezdce a odnesl si batoh, potažmo příruční tašku. Jak sám uvedl, neodolal pokušení, které jej přepadlo, když v automobilech skrze okno viděl i odložená zavazadla.
Pachatel několika nezákonných skutků navíc rozhodně není žádný nováček. Za podobné činy byl totiž Okresním soudem ve Frýdku-Místku na konci července loňského roku odsouzen k trestu obecně prospěšných prací v počtu 300 hodin. Ty však dosud nevykonal.
Policisté z obvodního oddělení v Luhačovicích pětatřicetiletému muži sdělili podezření ze spáchání trestných činů krádeže, neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a porušování domovní svobody, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

 

5. března 2014, nprap. PetrJaroš

vytisknout  e-mailem