Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policisté v lázních a na akademické půdě

Ostravští policisté zamířili za dětmi do sanatorií v Klímkovicích, kde jim zpestřili pobyt při rehabilitační lázeňské léčbě.  

DSCN5412.JPGDSCN5412.JPG

Okolo padesáti dětí ve věku povinné školní docházky se  seznámilo s práci policie prostřednictví prezentačního DVD.  Prezentovala  se služba např. pořádková,  dopravní, pyrotechnická,  kynologická atd.  V následující besedě se vše vysvětlilo. Dětem se zodpověděli všechny dotazy. Velkým zážitkem, zejména pro ty mladší, byla ukázka policejního vozu a jeho vybavení. Odvážnější si vyzkoušeli i balistickou vestu. 
Odměnou pro policisty, za krásně prožité dopoledne, byla píseň, kterou děti na závěr zazpívali a spokojený úsměv na jejich tvářích.

DSCN5057.JPGDSCN5057.JPG

Další den policisté zamířili na akademickou půdu Ostravské univerzity  konkrétně Fakulty zdravotnických studií, kde probíhal již třetí ročník  Dne první pomoci. Jedná se o soutěž pro žáky základních škol (druhý stupeň) v poskytování tzv. laické první pomoci. 
Dvanáct čtyřčlenných družstev z ostravských škol poměřovalo své znalosti na deseti stanovištích. Tradičně jedno ze stanovišť zaštítila i policie. Soutěžící měli za úkol popsat pohřešovanou osobu (svého kamaráda či paní učitelku), popsat místo dopravní nehody či popsat pachatele atd. 
Policisté se účastnili i doprovodného programu. Soutěžící, ale i návštěvníci, si mohli vyzkoušet střelbu na laserové střelnici nebo zajistit daktyloskopickou stoupu i kriminalistického technika. Velkým potleskem a obdivnými pohledy odměnili přihlížející ukázku  skupiny služební kynologie.  Na závěr soutěžního odpoledne přišla na řadu ukázka simulované dopravní nehody a spolupráce při tomto zásahu všech složek záchranného integrovaného systému.  

 Fotogalerie zde

vytisknout  e-mailem