Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Policisté v kojeneckém ústavu

Preventivně informační skupina Okresního  ředitelství Policie ČR v Hodoníně byla požádána Kojeneckým  ústavem v Kyjově o  malou ukázku své práce. V kojeneckém  ústavu jsou děti zhruba do čtyř let věku.  Většinou chlapci proto  projevili zájem o to, aby mohli vidět policisty. Tato  návštěva  byla projednána s primářkou ústavu, která naši návštěvu  velmi uvítala.
Ukázky, která se konala ve čtvrtek 10. ledna, se  zúčastnili  tři policisté a jeden služební pes. Děti tak  mohly vidět na vlastní oči práci  psovoda se svým čtyřnohým  kolegou. Pes jim předvedl jak jsou se svým pánem  sehraní a  jak umí poslouchat a plnit různé povely.
Dále děti mohly nahlédnout do opravdového  policejního auta. Zjišťovaly co všechno v autě policisté  vozí a jaké mají  vybavení. Viděly také prostředky a pomůcky,  které policisté používají do služby,  ať už to byla pouta,  zastavovací terčík, obušek, vysílačka, apod. Některé z  těchto  věcí si také mohly vyzkoušet a osahat. Projevily také zájem  o oblečení  zelené reflexní vesty a policejní čepice.
Samozřejmostí bylo, že ke všemu dostaly  patřičný  výklad s ohledem na jejich věk.
Na dětech bylo  znát, že z naší návštěvy mají  velkou radost. O tom svědčilo  i nemálo zvídavých dotazů a závěrečný potlesk. Na  závěr  jsme dětem za jejich pozornost předali malé dárečky v podobě  omalovánek a  pastelek.
Děti slíbily, že namalují policisty a obrázky nám  pošlou.  Už se na ně moc těšíme.

nprap. Petr Zámečník

vytisknout  e-mailem