Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté v Hrádku nad Nisou dohlíželi na "TECHNO"

LIBERECKO - V pátek 21. listopadu 2014 dohlíželi policisté v Hrádku nad Nisou na konání živé produkce elektronické hudby "Factory vol.2" a zároveň na podávání alkoholu mladistvým. 

V pátek 21. listopadu 2014 se od půl deváté večer konala v Hrádku nad Nisou v areálu haly bývalých oděvů produkce živé elektronické hudby "TECHNO" pod názvem "Factory vol.2".  Produkce se zúčastnilo 140 hostů. V souvislosti s konáním této akce se uskutečnilo ze strany Policie ČR bezpečnostní opatření, do kterého byly zapojeny na dvě desítky policistů. Na veřejný pořádek a dopravu dohlíželi policisté z obvodního oddělení v Hrádku nad Nisou, policisté z odboru cizinecké policie, dopravní policisté, kriminalisté, policisté z pořádkové jednotky a z pohotovostního eskortního oddílu. Kromě toho, že policisté dohlíželi na bezpečnost a plynulost v silničním provozu a veřejný pořádek, zaměřili se také na podávání alkoholu osobám mladším 18 let  v restauračních zařízeních, barech a hernách. V rámci akce dále pátrali po hledaných osobách a věcech. Nechyběla ani kontrola řidičů, zda před tím, než usedli za volant, nepožili alkoholické nápoje.

Během akce zkontrolovali policisté přes 80 osob a 20 vozidel. Řešili celkem 12 přestupků na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi, za které uložili blokové pokuty v celkové výši 11.000,- Kč. V jednom případě policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu, za které hrozí až dvouleté vězení. Jeden řidič byl pod vlivem alkoholu, kdy je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Nejen řidiče chytli policisté pod vlivem alkoholu, ale i jeden cyklista se vydal na svém jízdním kole značně posilněn alkoholem. V tomto případě se jednalo pouze o přestupkové jednání. Celkem 6 přestupků řešili policisté v dopravě, uložili za ně blokové pokuty ve výši 2.500,- Kč. Policisté dále provedli kontrolu diskotéky "ZOO club" v Chotyni, kde zkontrolovali okolo 30 hostů. V tomto případě nezjistili žádné protiprávní jednání. Celá akce trvala až do ranních hodin, v šest hodin pro policisty opatření skončilo.


25. listopadu 2014
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem