Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté uspořádali pro děti v Humpolci zábavné i poučné dopoledne

PELHŘIMOVSKO: Ukázky činnosti a techniky proběhly na závodišti 

Policisté z územního odboru Pelhřimov uspořádali ve čtvrtek 22. května zábavné i poučné dopoledne pro děti z obou humpoleckých základních škol. Akce proběhla na závodišti Zlatá podkova v Humpolci a zúčastnili se jí žáci prvních stupňů Základní školy Hradská a Základní školy Hálkova, celkem asi čtyři stovky dětí od první do páté třídy.
 
Mezi devátou a jedenáctou hodinou dopoledne si děti mohly prohlédnout techniku, výstroj a výzbroj policistů, například služební vozidla, radary, testery na alkohol a drogy a další. Navíc si policisté pro děti připravili i ukázky své činnosti. Svoji práci přestavili například psovodi se služebními psy a také policisté z pořádkové jednotky, kteří dětem mimo jiné předvedli ukázky zadržení pachatele, nácvik obrany a další. Svoje speciálně upravené služební vozidlo, takzvaný schengenbus, přijeli představit policisté z cizinecké policie.
 
To, že se dětem dopoledne strávené s policisty líbilo, dokazuje i množství pozitivních ohlasů. Děti policistům poslaly množství obrázků, na kterých nakreslily policisty v akci a popsaly, co se jim na ukázkách nejvíce líbilo. Výkresy a fotografie z akce jsou nyní vystaveny ve vestibulu územního odboru v Pelhřimově.
 
por. Bc. Monika Pátková, komisař
10. června 2014
 
Odkazy do noveho okna

pořádková jednotka

pořádková jednotka 

Detailní náhled

ukázka psovodů

ukázka psovodů 

Detailní náhled

výkres I

výkres I 

Detailní náhled

výkres II

výkres II 

Detailní náhled

zadržení pachatele

zadržení pachatele 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem