Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté úspěšně poskytli první pomoc ženě v bezvědomí

JABLONECKO – Policistům se podařilo včasným zákrokem poskytnout úspěšnou první pomoc ženě, která zkolabovala na chodníku, nedýchala a byla v bezvědomí. Skvělá práce! 

Ve středu 26. října odpoledne pět minut před půl druhou hodinou přijali policisté na lince 158 oznámení ze zdravotnické záchranné služby o kolapsu 81leté ženy na chodníku v ulici Jiráskovo nábřeží v Železném Brodě. Operační důstojník na místo ihned vyslal hlídky, která se v té době pohybovaly v blízkosti místa události. Jednalo se o hlídku složenou z policisty z Oddělení silničního dohledu v Turnově pprap. Vadyma Riška a policisty z Dopravního inspektorátu v Jablonci nad Nisou pprap. Lukáše Musílka. Druhou hlídku tvořili policisté z Obvodního oddělení v Železném Brodě prap. Radek Šefr a prap. Ladislav Kotrba, kteří ve služebním vozidle měli k dispozici i automatizovaný externí defibrilátor (AED).

Hlídka dopravních policistů byla na místě již čtyři minuty po oznámení a zjistila, že paní je v bezvědomí a nedýchá. Policisté okamžitě zahájili resuscitaci spojenou s masáží srdce. Během další minuty na místo přijeli i železnobrodští policisté a použili AED, který jim doporučil jeden výboj. Po tomto elektrickém výboji se paní obnovila srdeční aktivita a policisté pokračovali v poskytování první pomoci až do příjezdu posádky zdravotnické záchranné služby. Po úspěšné resuscitaci byla seniorka transportována letecky do liberecké nemocnice.

„Spolupráce s policejními hlídkami, které mají ve vozidlech k dispozici automatizovaný externí defibrilátor, je pro naše posádky velmi důležitá“, řekl Michael Georgiev tiskový mluvčí Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje a dodal: „Tyto hlídky bývají v bezprostřední blízkosti míst událostí, kde jde skutečně o život a je tak velmi důležité co nejdříve takovému člověku poskytnout první pomoc.“

Na závěr můžeme tedy konstatovat, že díky skvělé práci, profesionalitě, odpovědnému a pohotovému přístupu obou policejních hlídek se zcela nepochybně podařilo přispět k záchraně dalšího lidského života.


4. 11. 2022
nprap. Dagmar Sochorová
tisková mluvčí, KŘP Libereckého kraje

Odkazy do noveho okna

Zprava prap. Radek Šefr a prap. Ladislav Kotrba

Zprava prap. Radek Šefr a prap. Ladislav... 

Detailní náhled

pprap. Vadym Riško

pprap. Vadym Riško 

Detailní náhled

pprap. Lukáš Musílek (1)

pprap. Lukáš Musílek (1) 

Detailní náhled

pprap. Lukáš Musílek (2)

pprap. Lukáš Musílek (2) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem