Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Policisté uložili zahraničnímu dopravci kauci

KRAJ-Přepravci hrozí za porušení legislativy vysoká pokuta 

Dnes  14. 11. 2012 kolem 13. hodiny vyjel z Hradce Králové po silnici 1. třídy č. 11 přes Chlumec nad Cidlinou do Dlouhopolska nadrozměrný náklad, který doprovázejí naši policisté. V Dlouhopolsku ho předají kolegům, kteří by ho měli doprovodit až do Mělníka.
Zásadní komplikace během této přepravy neočekáváme.
 
Při kontrole dokumentů jsme ale zjistili, že by se mohlo jednat o tzv. kabotáž, která má přesně dané podmínky. V tomto případě je reálné podezření, že zahraniční dopravce, který nemá sídlo na území ČR a na naše území nepřivezl žádný náklad, realizuje u nás vnitrostátní přepravu.
Vzhledem k tomu, že na přepravu nákladu bylo již Ministerstvem dopravy vydáno povolení a neuskutečnění přepravy by mohlo způsobit nemalé finanční škody, rozhodli policisté společně s ministerstvem o doplnění tohoto povolení o výjimku k přepravě. Poté, co pracovníci Ministerstva dopravy výjimku zaslali, byla přeprava zhruba s hodinovým zpožděním zahájena. 
 Dopravní policisté nicméně dopravci uložili za porušení legislativy kauci ve výši 50.000 Kč, a to jako záruku k účasti na správním řízení, které zahájí Královéhradecký krajský úřad. Pokud správní orgán rozhodne v neprospěch přepravce, hrozí mu pokuta až do 500.000 Kč.  
 
mjr. Mgr. Ivana Ježková, tel.: 602 651 187
14. 11. 2012, 14:35

vytisknout  e-mailem