Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Policisté uhasili požár

Policisté z pohotovostní motorizované jednotky uhasili požár elektroinstalace. Sedmašedesátiletého majitele museli evakuovat. 

V neděli odpoledne vyjížděli policisté z pohotovostní motorizované jednotky do pražských Vršovic, kde mělo v jednom z panelových domů hořet, a z bytu se měl valit hustý dým. Když přijeli policisté na místo, zjistili, že v jednom z bytů hořela elektroinstalace. „Pejáci“ si vzali ze svého služebního vozidla hasicí přístroje a běželi k požáru. Tam se nacházel sedmašedesátiletý majitel, který se snažil požár uhasit, ale z důvodu hustého kouře se mu to nepodařilo. Proto muže vyvedli ven, aby se ještě více nenadýchal zplodin a zavolali mu záchranku. Pojistná skříň hořela a byla stále pod proudem. Proto jeden ze zasahujících policistů běžel do suterénu budovy, kde se nacházely hlavní jističe, které vypnul a odstavil tak bytové jednotky od přívodu elektrické energie. Následně informoval své kolegy o tom, že již mohou požár uhasit. Jeden ze zasahujících policistů je totiž amatérský elektrikář a takto duchapřítomně zužitkoval svůj koníček. Jeho správný postup ocenil i velitel hasičů, který posléze přijel na místo. Hasiči zkontrolovali dům pomocí termokamery a zjistili, že policisté požár zcela uhasili. Díky rychlé reakci a včasnému dojezdu se požár naštěstí nerozšířil.

Složky integrovanému záchranného systému měly problém s průjezdností na místo zásahu. V ulicích totiž parkovala vozidla s nedostatečnými rozestupy mezi sebou. Z tohoto důvodu apelujeme na veřejnost, aby při parkování svých vozidel mysleli na bezpečný průjezd složek IZS. Děkujeme.

por. Mgr. Violeta Siřišťová – 11. 11. 2020

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem