Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policisté táborovými vedoucími

Ms kraj: Tábor pro děti ohrožené sociálním vyloučením z Ostravska a okolí  

Letos, již po desáté, se zúčastnili policisté a občanští zaměstnanci Policie
Letní tábor Vigantice4.jpg
České republiky z Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje, letního tábora pro děti ohrožené sociálním vyloučením z Ostravska a okolí.
 
Od 1. srpna se policisté z Frýdku-Místku a Ostravy společně s táborovými vedoucími z občanského sdružení Vzájemné soužití na čtrnáct dní zabydleli v táborové základně obce Vigantice poblíž Rožnova pod Radhoštěm. Ve dvou turnusech se zde vystřídalo bezmála sedmdesát dětí ze sociálně vyloučených lokalit Ostravy. Jednalo se zejména o děti z komunitních center Liščina, Zárubek a Hrušov. Policisté společně s táborovými vedoucími si pro malé táborníky přichystali spoustu zábavy a her. Letošní ročník se nesl v duchu fantasy příběhu Pán prstenů. Děti plnily spousty úkolů a hádanek vycházejících právě z onoho příběhu. Touto atraktivní formou jsme se společně snažili v dětech vzbudit a prohloubit kladné morální vlastnosti, jako je například přátelství, pravdomluvnost, kolektivnost a smysl pro spravedlnost. Na tyto hry pak navazovaly rozhovory s dětmi a policisty o problematikách trestné činnosti. „Zejména jsme diskutovali o majetkových deliktech a drogové problematice. Vždyť právě tyto děti jsou nejvíce ohroženy těmito patologickými jevy. Mnozí z oslovených by trestnou činnost sami mohli páchat, aniž by u si uvědomili závažnost svého počínání, nebo jsou přímo ohrožení tím, že se stanou obětí trestného činu. Podobnými besedami se snažíme co nejvíce nabádat děti k obezřetnosti a správnému chování“. Pro zpestření táborového klání a umocnění slov policistů co by pomocníků vedoucích, zavítali na oba turnusy policisté Zlínského kraje. Přijeli zde dopravní policisté, eskortní skupina, služební kynologové se svými čtyřnohými kamarády a nakonec i cizinecká policie. Všechny tyto složky přichystali dětem i dospělým úžasný a zajímavý program. Nejvíce se však, jako ostatně pokaždé, líbili policejní psi. Celá prezentace policie zanechala v dětech hluboký zážitek a ještě do pozdních večerních hodin si táborníci kreslili a povídali o této milé návštěvě.                                                                                                                    
 
Na konci pobytu v táboře se s policisty-pomocníky vedoucích loučily hordy smutných dětí a ti jim museli slíbit, že příští rok opět setkají.
 
nprap. Mgr. Vlastimil Starzyk
preventivně informační skupina Frýdek-Místek
13. 8. 2013
 

vytisknout  e-mailem