Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté, strážníci, Tým silniční bezpečnosti a BESIP společně na cyklostezkách

LIBEREC - Vítání cyklistické sezony. 

8Ve čtvrtek se policisté z oddělení tisku a prevence Krajského ředitelství policie Libereckého kraje spolu se strážníky Městské policie, Týmem silniční bezpečnosti a zástupci BESIP vydali na libereckou cyklostezku kolem Lužické Nisy a svůj stánek rozbalili v prostorách vedle letenského mostu.

Během dvouhodinové akce bylo s uživateli cyklostezky, ať už to byli cyklisté, koloběžkáři, bruslaři, ale i nejmenší účastníci na dětských odrážedlech či v kočárcích, hovořeno o bezpečnosti pohybu v silničním provozu, ale i mimo něj.

Policisté se zaměřili zejména na kontrolu povinné výbavy a cyklistické přilby, kdy bohužel ne všichni uživatelé těchto dopravních prostředků byli řádné vybaveni. Hříšníci, kterým chyběly z největší části odrazky ve výpletech kol, či přední a zadní odrazka na jízdním kole, byli náležitě poučeni o nebezpečí takového provozu.

Každý kontrolovaný od policistů obdržel drobné dárečky v podobě reflexních pásků, klíčenek, svítících ventilků a krátkého testu pravidel silničního provozu.

Podobné akce budou v následujících týdnech probíhat na vybraných cyklostezkách napříč Libereckým krajem.
 

23. 4. 2021
nprap. Bc. Markéta Razáková
preventistka KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem