Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté, strážníci a psovod za dětmi ve škole

Kutnohorsko - Děti byly z návštěvy nadšené. 

Dne 16.06.2023 navštívili policisti z kutnohorského Dopravního inspektorátu prap. Lukáš Krupička, Hlídkové služby OHS pprap. Jakub Čáp, nstržm. Ondra Horníček v kooperaci s AČR Martinem Jílkem (psovod) a strážníky Městské policie František Rubeš, Jakub Kobylák -  Základní školu Jana Palacha v Kutné Hoře.

S dětmi si povídali na téma, co je policie a jaká je její úloha v naší společnosti. Dále poskytovali malým dětem mnoho cenných, praktických rad, jak se chovat, aby se samy co nejvíce chránily a dokázaly se samy správně rozhodnout o tom, co udělat ve chvílích, kdy jsou u hrozícího nebezpečí. (injekční stříkačka na pískovišti, jízda na kole, chůze přes přechod, evakuace budov v případě hrozícího nebezpečí, osob které chtějí dítě unést), co je pro jejich bezpečí dobré a hlavě účinné. Techniku ukázala hlídka OHS Kutná Hora, konkrétně vozidlo a policisti pohovořili podrobně o náplni jejich práce co vše obnáší, předvedli svou výstroj.

Za AČR zde byl Martin Jílek se psem ,,Grim Meggan Bohemia“,  který svou ukázkou schopností a dovedností, jak jeho, tak i svěřence Grima, maximálně zaujal děti a policie se bude i nadále těšit, na prohlubování spolupráce AČR s policií.  

Děti i jejich učitelky ke konci besedy poděkovaly policistům mohutným potleskem.

O návštěve napsali + fotografie ZDE:

prap. Lukáš Krupička
Inspektor DI PČR Kutná Hora
20. června 2023

Odkazy do noveho okna

ZŠ Jana Palacha Kutná Hora

ZŠ Jana Palacha Kutná Hora 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem