Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Policisté stále pátrají po běžkaři

Jeseník - Policisté a Horská služba stále pátrají po ztraceném běžkaři ze Šumperku 

Policie společně s Horskou službou stále pátrá po pohřešovaném muži Tomáši Bezděkovi, ze Šumperku. Muž ve věku 62let se vydal v neděli 19. prosince na hřebenovou túru na Červenohorské sedlo. Z domu odjel vlakem v 6:45 hodin. Dle plánu, který sdělil manželce, měl jet do vlakové stanice na Ramzové a zde lanovkou vyjet na Čerňavu. O tom zda dojel do stanice a pokračoval dle plánu, nemá policie žádné informace. Trasu na běžkách měl naplánovanou z Čerňavy na Červenohorské sedlo a odtud pokračovat po staré cestě do obce Kouty nad Desnou.  
 Tomáš Bezděk je 188 cm. vysoký, štíhlé postavy, hnědé oči a šedé krátké vlasy. V osudný den měl na sobě černé běžecké kalhoty, černou mikinu s červeným lemováním, zelenou bundu tzv. větrovku s doplňkami modré a červené barvy. Na hlavě měl červenou čepici s motivem vloček sněhu bílé barvy. Na zádech měl červený batoh, na nohou šusťákové sněhule tmavomodré barvy a běžecké lyže nezjištěného popisu.
 Policie žádá všechny občany, kteří v uvedený den byli na lyžařské trase Ramzová, Červenohorské sedlo, Kouty nad Desnou a viděli osamoceného běžkaře dle popisu, aby okamžitě informovali policii na lince 158, nebo 974 773 101. Dále také prosíme majitele nebo provozovatele horských chat středisek a restauračních zařízení, kteří si všimli výše uvedeného běžkaře, aby taktéž informovali policii. 
 S nástupem zimní sezóny policie varuje všechny milovníky zimních sportů, aby nepodceňovali počasí a své síly. Na túry se nevydávali sami a měli vždy u sebe mobilní telefon s plně nabitou baterií. Podle mobilního telefonu se dá lokalizovat okolí, ve kterém se pohřešovaný nachází a záchranářům tak usnadní pátrání. Také je dobré informovat své známé o tom, kam vyráží s popisem trasy a kdy se vrátí zpět. Apelujeme také na lyžaře, aby informovali své známé o tom, že přijedou později, že se někde zdrželi, aby policisté nevyjížděli na zbytečné pohřešování, zatím co pohřešovaný sedí v nějakém z restauračních zařízení. V mrazivých dnech o záchraně života rozhoduje každá minuta.
 

23. prosince 2010    nprap. Jiří Černěnko

vytisknout  e-mailem