Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Policisté stále hledají poškozenou, která byla zraněna při incidentu na pražské Florenci.

Kriminalisté prosí veřejnost o pomoc při objasnění události, při které utrpěla holčička v kočárku poranění v obličeji. 

Aktualita 9. 12. 2019

Policisté stále hledají další poškozenou, která byla zraněna při incidentu na pražské Florenci.

Na základě šetření se policistům podařilo zjistit, že žena, kterou stejně jako malé dítě v kočárku zranil hozený těžký předmět, nasedla do autobusu č. 175 směr Žižkov. Žena posléze s největší pravděpodobností vystoupila na autobusové zastávce Olšanské náměstí v Praze 3.

Poznáváte-li ženu na fotografii, která utrpěla stejně jako malé dítě v kočárku viditelné poranění na hlavě, informace prosím předejte policistům na lince 158 nebo na telefonním čísle. Stejně tak stále pátráme po osobách, které se incidentu účastnily.              

Doplnění: Zraněné dítě bylo převezeno do nemocnice, kde si jeho poranění vyžádalo hospitalizaci a následnou několikatýdenní léčbu.

Informace z 29. 10. 2019

V úterý 22. října krátce před polednem došlo v Praze na autobusové zastávce Florenc v ulici Ke Štvanici k potyčce mezi skupinkou lidí neznámé totožnosti. Podle dosud zjištěných informací celý incident započal slovní rozepří, která vygradovala až k tomu, že jeden z mužů hodil po dalším muži přesně nezjištěný předmět. Tento předmět se však odrazil a poranil ženu stojící na zastávce, ale i bezmála dvouleté dítě v kočárku, se kterým zde jeho maminka čekala na autobus.  Dítě bylo na místě ošetřeno lékařem a následně převezeno do nemocnice. Zraněná žena však z místa odjela a nevyčkala na příjezd policistů. Kriminalisté v současné chvíli stále zjišťují veškeré okolnosti této události a pátrají po osobách, které se tohoto incidentu zúčastnily. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu ublížení na zdraví a výtržnictví. V případě odsouzení pachateli hrozí trest odnětí svobody v délce až osmi let.

Kriminalisté prosí ženu, která byla při této události zraněna, aby se přihlásila, jelikož je její svědectví velmi důležité při objasnění tohoto případu. Zároveň také prosíme svědky incidentu, nebo řidiče, kteří v daný okamžik projížděli okolo a mají ve vozidle kameru, aby se s námi spojili prostřednictvím linky 158 nebo přímo na mobilní telefon 731 195 197.

V příloze je přiloženo video zachycující událost před a po odhození předmětu.

kpt. Eva Kropáčová
 

Odkazy do noveho okna

zraněná žena

zraněná žena 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem