Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policisté společně s pracovníky horské služby na Pradědu

Bruntálsko - společná preventivní akce na Pradědu a v jeho okolí 

Stejně jako v zimním období, tak i v tom letním probíhá neustálá spolupráce Policie ČR s Horskou službou ČR. Na turisty hojně navštěvovaném Pradědu a v jeho okolí proběhla předposlední den letošních prázdnin jedna z takovýchto součinnostních akcí policistů obvodního oddělení Rýmařov s pracovníky horské služby Jeseníky.

Policisté se zaměřili nejen na kontrolu dodržování pravidel silničního provozu, dodržování zákazu vjezdu motorových vozidel v okolí Hvězdy a Ovčárny, ale dohlíželi také veřejný pořádek. Řidiče a jejich spolucestující také upozorňovali na správné uložení zavazadel a cenných věcí ve vnitřním prostoru vozidla. Cennosti, elektronika nebo kabelky a batohy uloženy viditelně ve vozidle totiž přitahují pozornost potencionálního pachatele, a proto by měly být tyto věci uloženy skrytě v zavazadlovém prostoru nebo přihrádce v palubní desce. S pracovníky horské služby se zaměřili zejména na turisty a další návštěvníky Pradědu, kterým připomínali dodržování pravidel chování v CHKO Jeseníky. Zároveň turistům předávali cenné informace a reagovali na jejich četné dotazy.

Ke spolupráci Policie ČR a Horské služby dochází nejen při obdobných preventivních akcích, ale také při pátrání po pohřešovaných osobách, kterými jsou nejčastěji turisté, kteří přecenili své síly při dlouhých a namáhavých túrách, ztratili orientaci nebo u osob, které se vážně zranily.

Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
nprap. Karla Špaltová
oddělení prevence

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem