Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté soutěžili v řízení dopravy

KRAJ- Velké klání dopravních policistů se uskutečnilo ve středu 31. května 2017 na křižovatce ulic Švermova a Žitavská v Liberci. 

Letošní již 11. ročník soutěže dopravních policistů v řízení provozu na křižovatce pokyny policisty, uspořádal Odbor služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Libereckého kraje ve spolupráci s Odborem dopravy Krajského úřadu Libereckého kraje.

Soutěžilo 10 dopravních policistů ze všech územních odborů v Libereckém kraji – Liberec, Jablonec nad Nisou, Česká Lípa, Semily a policisté zařazeni na Oddělení silničního dohledu, Odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství Libereckého kraje. Každý dopravní inspektorát měl zde své dva zástupce.

Samotná soutěž se skládala ze dvou částí. Při teoretické části byly testovány odborné znalosti pravidel silničního provozu a souvisejících právních předpisů. V praktické části dopravní policisté předvedli své dovednosti v řízení provozu pokyny policisty na křižovatce ulic Švermova a Žitavská. Soutěžící po dobu 5 ti minut prokazovali své umění řídit křižovatku pokyny policisty v souladu se zákonnou úpravou. Dalším kritériem byl počet odbavených vozidel ve stanoveném časovém intervalu. Hodnotící komise se zaměřila především na přesnost a srozumitelnost prováděných pokynů, zhodnocení bezpečnostní situace na křižovatce, plynulost odbavování všech směrů a samozřejmě i na celkový dojem a jistotu prováděných úkonů.

Soutěžící, kteří se umístili na prvních třech místech, převzali z rukou ředitele Krajského ředitelství policie Libereckého kraje plk. Mgr. Vladislava Husáka a náměstka ředitele pro vnější službu plk. Mgr. Pavla Bartoše poháry a diplomy. Policista prap. Ota Uchytil z Dopravního inspektorátu Jablonec nad Nisou, který se umístil na prvním místě, navíc získal po dobu jednoho roku putovní pohár. Pohár se vrátil do rukou policisty, který tuto soutěž vyhrál i v loňském roce. V případě, že by tento pohár vyhrál tentýž policista po sobě třikrát, zůstal by mu napořád.

Pořadí vítězů soutěže:
1. místo - pprap. Ota UCHYTIL  z Dopravního inspektorátu v Jablonci nad Nisou
2. místo - prap. Václav LANGR  z Dopravního inspektorátu v České Lípě
3. místo - pprap. Ondřej ŘIČIČÁR  z Dopravního inspektorátu v České Lípě

Soutěžící, kteří se umístili na prvních dvou místech, budou reprezentovat krajské ředitelství na celorepublikové soutěži v řízení křižovatky, která proběhne dne 14. září 2017 v Brně.


1. června 2017 
por. Bc. Lenka Dvořáková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem