Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Policisté skútr našli za pár hodin

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Houbař dostal ukradený skútr ještě ten den zpět.  

 

Starší muž vyrazil na konci prázdnin do lesa nad Komňou na houby. Přijel na skútru, který zaparkoval na lesní cestě a pečlivě lanky zamknul. Stejně tak lankem zamknul i přilbu a v poklidu šel do lesa. Když se ovšem po poledni vrátil na odbočku, skútr v hodnotě dvaceti tisíc korun tam nenašel. Ihned zavolal na linku 158 a krádež policistům oznámil. Bojkovičtí policisté vyjeli na místo, kde zjistili, k čemu došlo a začali pátrat po motorce i pachateli.

Do případu jim začal zapadat pohyb již dříve trestaných osob, které pozorná hlídka dopoledne zaznamenala ve Starém Hrozenkově. Zkušení policisté se vydali k obci poblíž Bojkovic, kde se podezřelí občas zdržují. Policisté na lesní cestě před obcí našli muže, kteří byli před pár hodinami „na výletě“ v Hrozenkově. Kontrola jejich auta nepřinesla žádný kladný výsledek, ale policisté se nenechali odradit. Začali prohledávat les v okolí, kde kontrolovali podezřelou osádku. Po chvíli jejich důslednost přinesla ovoce. V křoví ležel ukradený skútr. Bojkovičtí policisté převezli podezřelou dvojici na policejní oddělení, kde se vše vyjasnilo.

Čtyřiadvacetiletý muž s jeho o deset let starším kumpánem, oba z Bojkovicka, jezdili toho dne krajem, až natrefili na odstavený skútr. Bez větších problémů ho naložili do kufru osobního auta a odvezli do skrýše do lesa. Oběma mužům policisté sdělili podezření ze spáchání trestného činu krádeže. Mladšímu z dvojice, který byl v minulosti odsouzen s podmínečným trestem vězení, hrozí až tříleté vězení. Staršímu pachateli, který nebyl dosud za krádež trestán, hrozí dvouleté vězení. Starší houbař, který byl na konci své výpravy z krádeže nešťastný a naštvaný, dostal ještě téhož dne od bojkovických policistů svůj skútr nazpět.


 

9. září 2014, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem