Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policisté si všimli podezřelé osádky projíždějícího vozidla

ÚSTÍ NAD LABEM - Policistům se díky místní znalosti a všímavosti podařilo zadržet pachatele série majetkové trestné činnosti. 

Střekovští policisté se vraceli z případu, kdy ve Velkém Březně zpracovávali vloupání do zahradní chatky. Na cestě zpátky si všimli řidiče protijedoucího vozidla. Na základě jejich místní znalosti věděli, o koho se jedná. Třiačtyřicetiletý muž byl známý recidivista a jeho rejstřík trestů je dost plný. Zároveň se koncem dubna vrátil z výkonu trestu, kde byl za majetkovou trestnou činnost. Policisté se rozhodli za vozidlem vydat a řidiče zkontrolovat. Ve chvíli, kdy se k vozidlu přiblížili a pustili jak zvukové, tak světelné signalizační zařízení vyzývající k zastavení, řidič sešlápnul plyn a začal ujíždět. Po pár kilometrech si to naštěstí rozmyslel a zastavil. Policisté muže zadrželi. Provedli u něj test na drogy, který byl pozitivní na amfetaminy. Při prohlídce vozidla, ve vozidle nalezli věci pocházející nejenom z případu, ze které se zrovna vraceli, ale i z další trestné činnosti.

Výčtem všeho tedy byla jízda bez řidičského oprávnění a pod vlivem drog, vloupání do chatky a krádež věcí, vloupání do vozidla a krádež kabelky a ještě v tomto muži svědek stojící u silnice poznal pachatele, který mu koncem června z chodby domu odcizil boty.

Střekovští policisté tento dlouhý výčet 43letému muži sdělili ve zkráceném přípravném řízení, kdy si za to již v tuto chvíli odpykává svůj 18měsíční trest ve výkonu trestu odnětí svobody.

Ústí nad Labem 7. srpna 2023
por. Veronika Hyšplerová
mluvčí policie Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem