Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Policisté si na zloděje počíhali

BRNO: Cizince zlákala zlatá Škoda Octavia 

Brněnští kriminalisté z 10. oddělení prováděli v těchto dnech jedno z pravidelných opatření na rizikových místech, kde dochází ke vloupání do vozidel. Včera v odpoledních hodinách skončil v policejních poutech osmatřicetiletý muž původem ze Slovenska. Cizinec se pohyboval na parkovišti obchodního domu v centru města a do oka mu zřejmě padlo vozidlo Škoda Octavia. Do automobilu se pokusil vloupat, ovšem než stačil své dílo dokončit, zadrželi ho policisté. Muž tak putoval na služebnu, kde měl co vysvětlovat. Zda má na svědomí více podobných případů, je v současné době předmětem dalšího šetření.

Případy vloupání do vozidel jsou podobně jako například kapesní krádeže nejčastější trestné činy páchané ve větších městech. Letos policisté v rámci Brna evidují více než patnáct set případů krádeží věcí z vozidel, za celý loňský rok bylo oznámeno téměř dva tisíce tři sta případů.

Díky pravidelným opatřením, které policisté provádí, se daří tuto trestnou činnost částečně eliminovat. Důležitá je však také prevence, která by měla vycházet zejména od majitelů automobilů. Mnoho řidičů totiž stále zapomíná, že „Auto není trezor“ a ve vozech ponechává viditelně peněženky, telefony a další cennosti, které jsou pro zloděje velkým lákadlem.

Zvukový záznam:auta2109.mp3

por. Andrea Straková, 21. září 2011

vytisknout  e-mailem