Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Policisté si došlápli na motorkáře a čtyřkolkáře v lesích

ZLÍNSKO: Motorkáři ruší lesní klid, ničí terény a lesní cesty. 

Na základě řady podnětů a stížností na řidiče motorek a čtyřkolek, jenž neoprávněně vjíždí do lesů v Chráněné krajinné oblasti Bílé Karpaty, proběhla v sobotu akce zaměřená na řádění těchto řidičů, kteří jízdou v lesích ruší lesní klid, ničí terény i lesní cesty.

Akce se zúčastnili policisté z Územního odboru Zlín, konkrétně z valašskoklobouckého, vizovického, otrokovického, luhačovického a zlínského obvodního oddělení, dále ze zlínského dopravního inspektorátu a rovněž policisté z Letecké služby Policie ČR, kteří monitorovali situaci ze vzdušného prostoru. Přítomen byl také pracovník Odboru životního prostředí z Městského úřadu Valašské Klobouky. 

Policisté vyrazili na policejních terénních motorkách a čtyřkolkách do lesů především na Valašskokloboucku, ale i Vizovicku, kolem desáté dopoledne. Při kontrolách se zaměřili na dodržování lesního zákona, zákona o ochraně přírody a krajiny, zákona o myslivosti a zákona o provozu na pozemních komunikacích.

Před půl druhou odpoledne zastavili mezi obcí Poteč a Nedašova Lhota řidiče ve Škodě Octavii, který jevil známky požití alkoholu. Dechovou zkoušku i odběr krve však odmítl, proto mu ve správním řízení hrozí pokuta až 50 tisíc korun a zákaz činnosti až na 2 roky.  

Krátce po čtvrté hodině spatřili policisté v blízkosti obce Lačnov řidiče, který nereagoval na pokyny k zastavení a snažil se ujet policejní hlídce na motocyklu zn. Kawasaki po lesní svážnici. Policistům však neujel, zastavili ho asi po kilometru. Tento řidič se dopustil hned několika přestupků: na motorce neměl registrační značku, nereagoval na výzvy policistů k zastavení a také porušil lesní zákon, za což mu ve správním řízení hrozí několika tisícová pokuta.  

Dalším hříšníkem, který uvízl v síti policistů, byl řidič na motocyklu Jawa 555, kterého se jim podařilo zastavit na louce mezi Lačnovem a Lidečkem kolem půl páté odpoledne. I tento řidič porušil zákon tím, že vjel do lesa. Jeho přestupek bude řešit správní orgán.

Policisté při akci, která končila o půl sedmé večer, zkontrolovali také tři desítky řidičů, kteří se pohybovali po lesních cestách v souladu se zákonem.

Vzhledem k nekázni řidičů motocyklů a řidičů čtyřkolek v lesích v našem kraji, budou obdobné akce v následujících měsících nadále probíhat.

10. srpna 2020, mjr. Mgr. Lenka Javorková

Odkazy do noveho okna

akce na motorkáře

akce na motorkáře 

Detailní náhled

akce na motorkáře

akce na motorkáře 

Detailní náhled

Akce na motorkáře

Akce na motorkáře 

Detailní náhled

Akce na motorkáře

Akce na motorkáře 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem