Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policisté šetří tři nehody

Řidičům pomáíhal alkohol 

     V sobotu 3. dubna 2010 ve 2.00 hodin v obci Lhovice řídil 25 letý muž z Klatov vozidlo zn. Škoda Felicia a při projíždění pravotočivé zatáčky vyjel vlevo a narazil čelně s vozidlem do oplocení domu. Při prošetřování příčiny dopravní nehoy se řidič podrobil dechové zkoušce a alkoholtester zjistil 1,72 promile alkoholu. Policie případ šetří ve zkráceném přípravném řízení a muž je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
     V neděli 4. dubna 2010 v 6.50 hodin řídil 22 letý muž z Horažďovicka vozidlo zn. Fiat Tipo v Horažďovicích po ulici Jiráskova a při projíždění levotočivé zatáčky vjel částečně mimo komunikaci, kde s vozidlem narazil do sloupu veřejného osvětlení a z místa nehody ujel. Policisté muže následně vypátrali. Muž se podrobil dechové zkoušce a alkoholtester zjistil 2,28 a opakovanou zkouškou 2,02 a 2,13 promile alkoholu. Muž souhlasil s lékařským vyšetřením a odběrem krve. Na veřejném osvětlení vznikla škoda 17 000 Kč a na vozile 10 000 Kč. Muž je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
     V pondělí 5. dubna 2010 ve 14 hodin řídil 17 letý mladík z Klatovska motocykl zn. Honda ve směru od obce Dehtín na Kokšín. Po předjíždění vozidla se zařadil zpět do svého jízdního pruhu a kontroloval rychlost na tachometru a před ním jelo vozidlo pomalou jízdou. Mladík počal intenzivně brzdit a nebyl schopen udržet motocykl na komunikaci a vjel vpravo mimo komunikaci, kde narazil do dopravní značky. Mladík utrpěl lehké zranění. Na motocyklu vznikla škoda 20 000 Kč a na dopravním značení 1 000 Kč.
 

vytisknout  e-mailem