Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté se zdokonalovali v záchraně tonoucího

JABLONECKO - Záchranářský výcvik absolvovali policisté jablonecké pořádkové jednotky. 

 

4


V minulém týdnu absolvovali policisté jablonecké pořádkové jednotky výcvik tematicky zaměřený na záchranu tonoucího. Do cvičení se zapojili i pracovníci Českého červeného kříže Jablonec nad Nisou, Vodní záchranné služby Jablonec nad Nisou a Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje.

V teoretické části, která probíhala v prostorách sídla Českého červeného kříže v Uhelné ulici v Jablonci nad Nisou,  seznámil člen vodní záchranné služby MUDr. Vašák policisty se základními principy záchrany tonoucích osob, její taktikou a postupem při následném poskytování první pomoci.

Po přednášce následovaly praktické ukázky na vodní hladině mšenské přehrady, které metodicky dozorovali MUDr. Vašák, dobrovolnice Českého červeného kříže MUDr. Tauchmanová a zdravotníci zdravotnické záchranné služby. Zde si policisté otestovali své plavecké schopnosti při plavání v plné výstroji, tedy v uniformě a s botami. Taková zátěž mění celou techniku plavání a je třeba ji trénovat. Policisté se také potápěli do hloubky, vytahovali z vody figuranta a nebo se cvičili v házení záchranných předmětů na cíl.

Policisté se od záchranářů dozvěděli velmi důležité informace o optimálních postupech při záchraně tonoucích osob a osvojili si některé techniky, které budou v rámci podobných akcí nacvičovat, aby se v nich zdokonalovali.

 

13. 9. 2016
por. Bc. Ivana Baláková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem