Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Policisté se zaměřili zejména na alkohol

BRNO a KRAJ: Znavený chodec si ustlal přímo na dálnici. 

AKTUALIZACE PONDĚLÍ 9. 4., 19:00 hodin

Jihomoravští policisté v průběhu velikonočního víkendu posílili výkon služby o desítky mužů a žen v uniformě. Hlídky se zaměřovaly zejména na řidiče pod vlivem alkoholu, rychlé vozy Volkswagen Passat hlídaly rychlost i nebezpečné předjíždění V pondělí večer lze říct, že řidiči na jižní Moravě si vzali k srdci rady a varování policistů a nemuseli jsme tak řešit žádnou dopravní nehodu se smrtelnými následky .Policisté dohlíželi i na bezpečnost a plynulost silničního provozu na příjezdových trasách do měst. Odpolední příjezd řidičů do města Brna se také obešel bez komplikací i delších kolon.

Nejen policisty, ale i řadu projíždějících řidičů šokoval v sobotu před patnáctouhodinou muž, který se rozhodl k odpolední siestě přímo na nejfrekventovanější dálnici D1. V prostoru 210, 5 kilometru dálnice ve směru na Vyškov si ustlal přímo v odstavném pruhu. Hlídka, která přijela na místo, se od něj dozvěděla, že se chodec cítil unavený a proto se rozhodl se chvíli prospat. Hlavu si podložil batohem a v odpočinku mu vůbec nebránil fakt, že leží přímo na dálničním tělese. Policisté jej z místa vykázali a doporučili mu vhodnější místa, kde lze složit hlavu. Dechová zkouška u odpočívajícího muže byla negativní.

 

mjr. Petra Vedrová, 9. 4. 2012

 

 

 

I přes volnější pracovní tempo většiny obyvatel nenechají policisté nic náhodě a budou o víkendu pečlivě dbát na dodržování předpisů. Určitě se s námi potkáte na silnicích po celém Jihomoravském kraji. Každý den bude posílen běžný výkon služby o několik desítek policistů. Zaměříme se především na řidiče motorových vozidel. Naší pozornosti neujdou ani cyklisté a dohlédneme také na veřejný pořádek. Budeme rádi, když přistihneme co nejméně řidičů jedoucích pod vlivem alkoholu, jejich počty i bez velikonoc bohužel lámou smutné rekordy. Milovníkům rychlé jízdy chci vzkázat, že se mohou setkat s novými vozy Volkswagen Passat, které budou od tohoto víkendu brázdit nejen naše dálnice. A mají spoustu užitečných vylepšení...

por. Pavel Šváb, 06.04. 2012

vytisknout  e-mailem