Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté se zaměřili na viditelnost chodců a cyklistů

Kutnohorsko - Cílem akce bylo znovu upozornit na základy bezpečného pohybu po pozemních komunikacích, zejména za snížené viditelnosti a eliminovat dopravní nehodovost chodců a cyklistů. 

Ve středu 2. listopadu letošního roku proběhla v našem kraji dopravně bezpečnostní akce zaměřená zejména na viditelnost chodců a cyklistů, tedy těch nejzranitelnějších účastníků silničního provozu. Cílem akce bylo znovu upozornit na základy bezpečného pohybu po pozemních komunikacích, zejména za snížené viditelnosti a eliminovat dopravní nehodovost chodců a cyklistů.

Do akce nasazeno celkem dvanáct policistů, kteří zkontrolovali 80 vozidel (v celkovém počtu jsou zahrnuti i zkontrolovaní cyklisté a chodci). Během akce policisté odhalili 12 přestupků. Uložily celkem jedenáct blokových pokut a jedno porušení oznámili příslušným úřadům.

V jednom případě řidič požil před nebo během jízdy alkohol.

Na závěr několik preventivních rad:

„Chodci, při své cestě BUĎTE VIDĚT! Cyklisté, nezapomínejte na správně nasazenou cyklistickou PŘILBU! Jízda bez ní je hazard, bez ohledu na věk. Řádné osvětlení, odrazky a funkční brzdy zajistí Vaši bezpečnou jízdu nejen, pokud je snížená VIDITELNOST!“.

por. Mgr. Vendulka Marečková
4. listopadu 2022

vytisknout  e-mailem