Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policisté se zaměřili na řidiče, kteří před jízdou požili návykové látky

TACHOVSKO - Odhalili šest řidičů, kteří na Tachovsku řídili pod vlivem alkoholu nebo drog, ve všech případech zahájili policisté úkony trestního řízení. 

Hned šest případů řízení pod vlivem návykových látek odhalili policisté v měsíci červenci letošního roku při silničních kontrolách na Tachovsku.

První řidič byl policejní hlídkou zastaven 1. července letošního roku v odpoledních hodinách v obci Bezdružice. Z provedeného testu na návykové látky bylo zjištěno, že byl pod vlivem amfetaminu.

To bylo prokázáno i u druhého řidiče, který byl policisty kontrolován o několik dní později v Konstantinových Lázních. Provedená dechová zkouška byla negativní, test na jiné návykové látky však v těle řidiče prokázal amfetamin. Rozborem biologického materiálu vyšlo najevo, že 35letý řidič řídil vozidlo ve stavu vylučujícím způsobilost a policisté také zjistili, že nevlastní řidičské oprávnění.

Policejní kontrole se nevyhnul ani 30letý muž jedoucí na elektrické koloběžce v obci Planá. Nejen, že nebyl držitelem žádného řidičského oprávnění, ale také bylo rozborem jeho biologického materiálu jištěno, že byl pod vlivem marihuany a amfetaminu.

Dalším řidičem, který řídil vozidlo pod vlivem návykové látky, tentokrát alkoholu, je 38letý muž. Toho dne 23. července letošního roku zastavila krátce před půlnocí policejní hlídka v obci Stříbro v blízkosti Masarykova náměstí a v dechu mu bylo naměřeno 1,40 promile alkoholu. Lustrací v evidenci řidičů pak bylo dále zjištěno, že i tento muž řídí motorové vozidlo bez řidičského oprávnění.

U posledních dvou řidičů pak bylo testem na návykové látky zjištěno, že řídili vozidlo pod vlivem THC.

U všech zmíněných případů zahájili policisté úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

prap. Bc. Iva Vršecká
29. srpna 2022

vytisknout  e-mailem