Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Policisté se zaměřili na podnapilé mladistvé

ZLÍNSKO: Jedna dívka skončila v nemocnici. 

Zlínští policisté ve spolupráci s celníky, strážníky městské policie, pracovníky Krajské hygienické stanice ze Zlína a také se zaměstnanci orgánu sociálně - právní ochrany dětí navštívili v tomto týdnu známý noční podnik v centru Zlína a také blízké parky a nádraží. Preventivní akce se zúčastnili také policejní psovodi a policisté z pohotovostního a eskortního oddělení. Cílem bylo zjistit, zda děti a mládež požívají alkoholické nápoje nebo jiné návykové látky a vyvodit z toho patřičné důsledky.

Policisté narazili na více než dvě desítky mladistvých pod vlivem alkoholu, z toho byla naprostá většina dívek a pouze pět chlapců, všichni ve věku od patnácti do sedmnácti let. Množství požitého alkoholu, které ukázal přístroj, se pohybovalo v rozmezí od 0,19 do 1,66 promile. Sedmnáctiletá dívka, u které ukázal přístroj nejvyšší hodnotu, skončila v nemocnici. Policisté zjišťují, kdo mladistvým alkohol podal nebo prodal. Ve správním řízení mu hrozí vysoká pokuta.

Kromě požívání alkoholu u mladistvých se policisté ve spolupráci s celníky a jejich psy speciálně vycvičenými na vyhledávání drog zaměřili na držení omamných a psychotropních látek. V této souvislosti narazili na tři muže, jednu nezletilou dívku a dva nezletilé chlapce, u kterých pes označil drogu. U pěti z nich našli policisté sušenou rostlinnou hmotou, pravděpodobně marihuanu, u jednoho potom stříkačku s průhlednou látkou. Všechny zajištěné drogy policisté odeslali na detekci, z množství a kvality vyvodí patřičnou trestně právní kvalifikaci.

Všechny podnapilé dívky a chlapce si odvezli domů rodiče. Jejich prohřešek policisté oznámí příslušnému orgánu sociálně právní ochrany dětí. Sociální pracovníci budou následně rodinám hříšníků věnovat náležitou pozornost.

19. listopadu 2021, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem