Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Policisté se zaměřili na opilé řidiče

Jihočeský kraj - Dopravně bezpečnostní akce budou pokračovat. (Hlasová schránka 974 221 116) 

V rámci preventivních opatření k zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu proběhla v noci z pátku na sobotu krajská dopravně bezpečnostní akce pod názvem "Nulová tolerance". Cílem této akce bylo snížení dopravní nehodovosti v důsledku porušování ustanovení o zákazu požívání alkoholických nápojů nebo omamných a psychotropních látek řidiči motorových vozidel před nebo během jízdy.

Během akce zkontrolovali policisté přes 30 vozidel. Ve třech případech bylo zjištěno porušení zákona v souvislosti s užíváním návykových látek či alkoholu. Kromě toho policisté také pátrali po osobách, odcizených vozidlech a věcech.

Podobné akce policisté dělají pravidelně a také v budoucnu budou v těchto akcích pokračovat. Je potřeba provádět pravidelné kontroly, protože alkohol za volant nepatří a důsledky nehod, při kterých je viníkem právě návyková látka, bývají tragické. Řidiči pod vlivem alkoholu ztrácejí zábrany, špatně kontrolují své chování a jezdí nebezpečně. Každý řidič, který se chystá usednout za volant pod vlivem alkoholu, by si měl toto uvědomit a neriskovat ne jenom svůj život, ale především životy ostatních účastníků silničního provozu.

 

por. Ing. Štěpánka Valentová, pisjc@mvcr.cz

11. dubna 2011

vytisknout  e-mailem