Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Policisté se zaměřili na neukázněné řidiče

KRAJ - Kontrolovali trasu z Hradce Králové do Náchoda a zpět 

Na základě přetrvávající nekázně řidičů na silnici I. třídy č. 33 mezi Hradcem Králové a Náchodem proběhla ve čtvrtek a v pátek krajská dopravně bezpečnostní akce. Policisté se při ní zaměřili především na kontrolu nesprávného způsobu jízdy na pozemních komunikacích, kde kontrolovali dodržování dovolené rychlosti jízdy zejména v obcích, dále jízdu v jízdních pruzích a nesprávné předjíždění. Součástí kontrol byl také technický stav vozidel (především osvětlení), používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů. Muži zákona se současně zaměřili na porušování dalších obecně platných ustanovení zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů. Na akci se podíleli policisté ze všech dopravních inspektorátů v rámci našeho kraje, včetně policistů z dálničního oddělení Pravy. Kontroly, kromě zmíněného úseku silnice I. třídy č. 33, proběhly také na silnici I. třídy č. 11 a dálnici D11.

Policisté při akci zkontrolovali celkem 209 vozidel a zjistili 99 přestupků. Nejčastěji se jednalo o porušení rychlosti v 70 případech. U celkem 8 vozidel byl zjištěn nevyhovující technický stav a 2 řidiči před jízdou požili alkohol. V 6 případech byla řidičům uložena i kauce, a to v souvislosti s nesprávným předjížděním nebo porušením rychlosti. Jeden z kontrolovaných řidičů, jedoucí po dálnici, zase řídil vozidlo, které nebylo označeno dálniční známkou.

Policisté se při akci zaměřili nejen na kontrolu tuzemských řidičů, ale především na řidiče cizozemských vozidel. Více než poloviny těchto přestupků se tak dopustili cizinci.

por. Mgr. Lenka Burýšková
Dne 27. 3. 2018 ve 12:30

vytisknout  e-mailem