Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policisté se zaměřili na nákladní vozidla a autobusy

Ms kraj - výsledky dopravně bezpečnostní akce 

Poslední dva pracovní dny v minulém týdnu se policisté v Moravskoslezském kraji zapojili do mezinárodní dopravně bezpečnostní akce ROADPOL zaměřené zejména na kontrolu nákladních vozidel a autobusů. Policisté kontrolovali dodržování povinností, které řidičům ukládá zákon o silniční dopravě a u nákladních vozidel pak na povinnosti spojené s přepravou nebezpečných věcí podle dohody ADR. Zaměřili se však také na kontrolu hmotnostních limitů, technického stavu a nedovolenou manipulaci s kontrolními zařízeními (tachografy). Stejně tak na dodržování všech dalších pravidel v silničním provozu.

Během této dvoudenní akce policisté zkontrolovali celkem 259 vozidel, z toho 224 nákladních a 10 autobusů. V 19 případech odhalili přetížená vozidla, dalších osm vozidel mělo nevyhovující technický stav. Co se týče porušení sociálních předpisů, tak sedm řidičů nesprávně používalo tachograf a dalších sedm nedodrželo bezpečnostní přestávky či dobu jízdy. Ve třech případech řidiči překročili povolenou rychlost. Čtyři řidiči za jízdy telefonovali a dva nepoužili bezpečnostní pás.

Včetně výše uvedených porušení zákona policisté zjistili celkem 94 přestupkových jednání, z nichž 64 vyřešili blokovou pokutou uloženou příkazem na místě ve výši přes 133 tisíc korun. Dalších 30 přestupků oznámili příslušným správním orgánům. Deseti řidičům byly na místě uloženy kauce v celkové výši 185 tisíc korun.

nprap. Bc. Kateřina Kubzová
oddělení tisku
18. října 2022

Odkazy do noveho okna

foto DBA II.

foto DBA II. 

Detailní náhled

foto DBA III.

foto DBA III. 

Detailní náhled

foto DBA IV.

foto DBA IV. 

Detailní náhled

foto DBA I.

foto DBA I. 

Detailní náhled

foto DBA V.

foto DBA V. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem